Hdp’li Milletvekillerinin İtibarsizlaştirma Yorumu

Hdp’li Milletvekillerinin İtibarsizlaştirma Yorumu

Bülent Arıç’ın Öcalan’ın itibarsızlaştırıldığı yönündeki açıklamalarına HDP Muş Milletvekili Demir Çelik cevap verdi. Çelik, Öcalan’ın bir halk önderi olduğunu söyledi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Öcalan’ın itibarsızlaştırıldığı yönündeki açıklamalarının ardından gazetecilerin grup toplantısı sonrasında bu yöndeki sorularına muhatap olan HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, “Sayın Bülent Arınç’ın her zaman yaptığı şeylerden birisi” diyerek, açıklamayı Selahattin Demirtaş’ın yapacağını belirtti.
Aynı yöndeki soruya cevap veren HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, “Bu her şeyden önce mesnetsiz ve doğru olmayan bir yaklaşımdır. Abdullah Öcalan bir halk önderidir. Kürt halk önderi olarak bizim tarafımızdan tarif edilen bir noktadayken onu itibarsızlaştırmak bizim hakkımız da değil, haddimize de değil. Biz Abdullah Öcalan’ın barışsever bir şahsiyet olması ötesinde halk önderi olma kimliği giderek insanlık tarafından taktir görmüşken, adalet, eşitlik, ve özgürlük yönlü talepleri etrafında insanlık ayağa kalkmışken bizim hakkımız olamaz. Biz Abdullah Öcalan’ın arkasındayız, inadına da barış mücadelesinin etrafında kenetlenmiş onu bekliyoruz” açıklamasında bulundu.
Çelik, Öcalan’a sekretarya konusu ile ilgili sorulara ise “Süreç adil, şeffaf, toplum ve kamuoyu tarafından izlenebilir bir noktaya taşınmış olsaydı kimin ne söz verip yerine getirip getirmediğini bilebilirdik. Devlet keyfi davranıyor. Devlet söz veriyor ve yerine getirmiyor, suçu da hep birilerine havale ederek günah keçisi ilan ediyor. Süreç vazgeçilmez ise biran evvel Meclise taşınmalı” ifadeleri ile cevap verdi.