Hekimhan Ceviz, Maden Ve Kültür Festivali Hafta Sonunda

Hekimhan  Ceviz, Maden Ve Kültür Festivali Hafta Sonunda

Malatya’nın Hekimhan İlçesi’nde 15-17 Ağustos tarihleri arasında , Hekimhan Ceviz, Maden ve Kültür Festivali’nin 6’ncısının düzenleneceği bildirildi.
Avşar Otel’de, Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, Başkan Yardımcısı Metin Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz’ın katılımı ile hafta sonu düzenlenecek olan Hekimhan Ceviz, Maden ve Kültür Festivali hakkında bilgi aktarıldı.
Basın açıklamasında konuşan Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, kendisinin ilçenin Güzelyurt Beldesinde 4 dönem belediye başkanlığı yaptığını, ve 30 Mart’ta ise Hekimhan’a başkan seçildiğini hatırlatıp, bilgi ve birikimlerini ilçeye hizmet için kullanacağını bildirdi.
Ancak göreve başladıktan sonra ilçede içme suyu sıkıntısı ile karşılaştıklarını söyleyen Aliseydi Millioğulları, bu konuda Malatya Büyükşehir Belediyesi ‘nden eleman konusunda yardım görmediklerini ifade etti.
Malatya’nın Büyükşehir olması nedeniyle İller Bankası’ndaki paylarının yüzde 40’ının büyükşehire kesildiğini hatırlatan Aliseydi Millioğulları, bu nedenle Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden eleman ve hizmet beklemenin hakları olduğunu vurguladı.
Millioğulları, kapanan belde belediyeleri ile birlikte, Hekimhan Belediyesi ‘nin dahil Hekimhan Belediyesi’nin 13 milyon 646 bin TL borç devir aldığını da kaydetti.
Hekimhan İlçesi’nde 15-17 Ağustos tarihleri arasında üç gün Hekimhan Ceviz, Maden ve Kültür Festivali’nin 6’ncısının düzenleneceği söyleyen Millioğulları, üç gün boyunca,panel, yemek yarışması, ceviz yarışması, halk oyunları yöresel defile ve kına gecesi ile konserlerin düzenleneceğini vurguladı.
CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ise panel, yarışmalar ve konserler verileceğini belirterek, özel bir konumda kutlanacak olan festivale vatandaşları davet etti.
Kiraz, geçtiğimiz Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Hekimhan’da Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’na ezici bir üstünlükle oy verildiğini belirtip, Hekimhan halkına da teşekkür etti.