Hekimlerden “şiddete Hayır” Futbol Turnuvası

Hekimlerden “şiddete Hayır” Futbol Turnuvası

Adana Tabip Odası’nca bu yıl ki sloganı "Sağlık Çalışanlarına ve Sporda Şiddete Hayır" olarak belirlenen ve geleneksel hale getirilerek her yıl 14 Mart Tıp Bayramı öncesi düzenlenen 6. Futbol Turnuvası ATO Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ömer Eşki’nin topa vurmasıyla start aldı.
Adana Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ömer Eşki, yoğun ve yorucu iş temposu ile hekimlerin zor koşullarda çalıştıklarını, Sağlıkta Dönüşüm Sisteminden sonra hekime yönelik şiddettin de artması ile çalışma koşullarının daha da çekilmez hale geldiğini, yaşadıkları stresten bir nebze de olsa kurtulmak için sanatsal ve sportif faaliyetlerde bulunduklarını söyledi. Eşki, “Biz hekimler uzun bir eğitim aldıktan sonra yorucu ve yıpratıcı çalışma ortamı içerisinde olumsuz yaşam koşullarıyla karşı karşıyayız. Bütün bu zorlukları göğüsleyerek, yaşamı biraz da olsa rahatlatmak amacı ile spora, sanata ve sosyal etkinliklere yöneliyoruz. Bu yıl 6.’sını düzenlediğimiz futbol turnuvası ile stres ve sıkıntılardan biraz uzaklaşmış olacağız. Geleneksel hale getirdiğimiz bu turnuvada hekim ve sağlık çalışanlarından oluşan 9 takım yer alıyor. Galip gelecek takımlara, tenis, satranç, tavla ve yemek yarışmasında dereceye girenlerle birlikte 14 Mart Tıp Bayramı Etkinliklerinde ödülleri verilecektir. Turnuvada top koşturacak takımlar A Grubunda Adana Devlet Hastanesi, Ruhspor, Uygurlar, Yeratmazlar ile Sameder. B Grubunda ise Torosspor, Hekimbey, Acıbadem Hastanesi, Numune Hastanesi’dir. Ben yönetim kurulum adına tüm sporculara başarılar diliyorum” dedi.
Turnuva kura çekimlerinin ardından oluşturulan fikstür sonucu Dr. Ömer Eşki’nin meşin yuvarlağa vuruşu ile geçen yılın şampiyonu Adana Devlet Hastanesi -Uygurlar arasındaki karşılaşma ile start aldı.
Bu haftanın maçları: Adana Devlet Hastanesi-Uygurlar ( 3-6), Ruh Spor - Samader ( 4- 4), Hekimbey - Numune Hastanesi (13-6) Toros Spor - Acıbadem Hastanesi (9- 1) şeklinde sonuçlandı.
Turnuvaya önümüzdeki Pazar günü saat 12.00-16.00 arası Şirin Halı Saha’da Ruhspor-Uygurlar, Adana Devlet Hastanesi-Yeratmazlar, Torosspor-Numune Hastanesi ve Hekimbey-Acıbadem Hastanesi karşılaşmaları ile devam edileceği bildirildi.