Hendekleri geçerek oy kullandılar

Hendekleri geçerek oy kullandılar

PKK'lıların açtıkları hendekleri kapatmak ve örgüte yönelik düzenlenen operasyonlar için Diyarbakır Valiliği tarafından daha önce 3 kez, toplamda 8 gün sokağa çıkma yasağı ilan edilen Sur İlçesi'nin Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş, ve Cemal Yılmaz mahallelerindeki okulların önünde özel harekat timleri güvenlik önlemi için hazır bekledi. Fatihpaşa Mahallesi'nde bulunan Süleyman Nazif İlkokulu'nda oy kullananmak isteyen vatandaşlar, Sabahın erken saatlerinde sandık başına gitti. Yoğun katılımın gözlendiği oy verme işlemi sürerken, özel harekat ekiplerinin de sandıkların bulunduğu okulların etrafında güvenlik önlemi aldığı görüldü.

CHP'Lİ SAPAN, MEHMETÇİK İLKOKULU'NDA KULLANDI


CHP Diyarbakır 1'inci sıra milletvekili adayı Naci Sapan da merkez Yenişehir İlçesi'ndeki Mehmetçik İlköğretim Okulu'ndaki 1171 nolu sandıkta kullandı. Sapan, oyunu kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı konuşmada, hayırlı olması dileğinde bulunarak, "Sonuç ne olursa olsun, halkın sandığa yansıyan iradesine saygı göstermek lazım. Bu seçimin Türkiye'ye, bölgemize ve kentimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

ŞIRNAK'TA HDP VE AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI OY KULLANDI

Şırnak'ta vatandaşlar seçimlere büyük ilgi gösterirken, HDP ve AK Parti milletvekili adayları oylarını kullandı. HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, Cumhuriyet Orta Okulu'nda 1028 nolu sandıkta oy kullandı. Oyunu kullanan HDP'li Birlik, bu seçimin adalet ve barış getirmesini diledi. AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar ise Ömer Keçecigil İlk Okulu'nda oyunu kullandı. Tatar, "bu seçimin ülkemizde huzura vesile olmasını diliyorum. Seçim herkese hayırlı olsun dedi.

POLİS KİMLİK KONTROLÜ VE ÜST ARAMASI YAPTI

Şırnak merkez Hürriyet İlk ve Orta Okulu'nda sabah saatlerinde oy kullanmaya giden vatandaşlar kimlik kontrolü ve üst aramasından geçirildi. Polisin kimlik ve üst araması yaptığı haberini alan HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik ve Belediye Başkanı Serhat Kadırhan, söz konusu okula giderek, polislerin yaptığı kimlik ve üst aramasına karşı çıktı. Polis yetkilisi, ellerinde mahkeme kararı olduğunu ve şüpheli gördükleri kişileri kimlik kontrolü ve üst aramasından geçireceklerini belirtti. Bunun üzerine aynı zamanda avukat olan Şırnak Belediye Başkanı Serhat Kadırhan, yaşanan kimlik ve üst araması kontrolünün kaldırılması için tutanak tutarak seçim kuruluna başvurdu. Belediye Başkanı Kadirhan'ın başvurusunu değerlendiren seçim kurulu Hürriyet İlk ve Orta Okulu'nda üst araması ve kimlik kontrolünün yapılmasını kaldırdı.

İDİL'DE BİRLEŞTİRİLEN SANDIKLARDA KUYRUK OLUŞTU

İdil İlçesi'nde ise, İlçe Seçim Kurulu kararı ile aynı mahallelerde bulunan bazı okullardaki sandıklarının, başka okullara taşınması üzerine, oy kullanmak isteyen vatandaşlar uzun kuyruk oluşturdu. Sabah saatlerinden itibaren başlayan kuyruklar nedeniyle, oy kullanmak isteyen vatandaşlar uzun süre kuyrukta beklemek zorunda kaldı. Turgut Özal Mahallesi'nde bulunan Bener Cordan İlköğretim Okulu'nun sandıkları, aynı mahalledeki Atatürk İlköğretim Okulu'na, Yeni Mahalle Fatih İlköğretim Okulu'ndaki sandıkları da aynı mahallede bulunan Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na taşınmıştı. Oyların kullanıldığı okulların önündeki ve çevresindeki hendek ve barikatlar da dün kapatılarak, vatandaşların oy kullanmasının önündeki tüm engeller kaldırılmıştı. Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı seçimde vatandaşların oy kullanma işlemi, olaysız bir şekilde devam ediyor.

TEPEKÖY 'DE TOPLU OY KULLANMA GERGİNLİĞİ

İdil İlçesi'ne bağlı Tepeköy'de toplu oy kullanmak isteyen bir gurup ile sandık görevlileri arasında kavga çıktı. Bunun üzerine Jandarma, geçici olarak oy kullanma işlemini durdurdu. Köyde bulunan geniş bir kitlesi bulunan bir aileye mensup grup, oylarını toplu olarak kullanmak istedi ancak sandık görevlileri bunu kabul etmedi. Olayın ardından gurup üyeleri, sandık görevlilerine fiziki müdahalede bulununca jandarma ekipleri devreye girdi. Köyde bulunan 1110 ve 1111 nolu sandıkları geçici olarak kapatan güvenlik kuvvetleri, köye takviye kuvvetlerinin gelmesi üzerine sandıkları tekrar açtı ve oy kullanma işlemine güvenlik bir şekilde devam edildi. Bu arada, bölgede bulunan yabancı gözlemciler, olay üzerine köye gitti. Köy girişinde bir grubun taşlı saldırısına maruz kalan yabancı gözlemciler, daha sonra jandarma ekipleri eşliğinde güvenli bir şekilde köyden çıkartıldı.

CİZRE'DE SEÇİMLERE YOĞUN İLGİ

Cizre İlçesi'nde sandıkların birleştirildiği Cudi, Nur, Sur, Şah, Kale ve Yafes mahalleleri merkezindeki okullarda bulunan sandıklarda vatandaşlar, oylarını kullandı. Sıkı güvenlik önlemleri altında vatandaşlar oyunu kullanırken, sandıkların bulunduğu okul önünde özel harekat timleri zırhlı araçlarla önlem aldığı görüldü. Seçim öncesi olayların yaşandığı Cizre'de bugün oy kullanma işlemi olaysız bir şekilde devam ediyor.

NUSAYBİN'DE SIKI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde halk oylarını geniş güvenlik önlemleri altında kulanmaya devam ediyor. Başka okula taşınan 6 sandık bölgesinde ise seçmenler akın akın oylarını kullanmak için sandık başına gitti. İlçede hendeklerin olduğu bölgede bulunan Yavuz Selim İlk ve Orta Öğretim Okulu'ndaki 6 sandık güvenlik nedeniyle Süleyman Bölünmez Anadolu Lisesi'ne taşınmıştı. Halkın oylarını kullandığı okul önlerinde zırhlı polis araçları beklerken, okul girişinde de uzun namlulu silahlarla polisler güvenlik önlemi aldığı görüldü. HDP Milletvekili Enise Güneyli, oy kullanma işlemi devam ederken, partililerle birlikte seçim bölgelerini gezdi.

BAŞBAKAN YARDIMCISI YILMAZ, Bingöl'DE ANNESİYLE BİRLİKTE OY KULLANDI

AK Parti'den Bingöl 1'inci sıra milletvekili adayı olan Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, annesi Saadet Yılmaz ile birlikte Bingöl 100'üncü Yıl Orta Okulu'ndaki 1001 nolu sandıkta oyunu kullandı. Kalabalık bir partili grubu ile geldiği sandıkta oyunu kullanan Yılmaz, vatandaşların oylarını özgür iradeleri ile sandığa yansıtmaları temmenisinde bulunarak, "Az önce oyumuzu kullandık, vatandaşlık görevimizi yaptık. Allah hayırlı ve uğurlu etsin diyorum. 1 Kasım, bir kader seçimi, çok önemli bir seçim. Türkiye'nin 2019'a kadar yeni bir seçimi yok. 2015-2019 dönemi Türkiye için son derece önemli bir dönem. Türkiye'nin değişimi, dönüşümü ve ilerlemesi için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Barış içinde, huzur içinde, herkesin özgür iradesini, hiçbir baskı altında kalmadan sandığa yansıtmasını temenni ediyorum. 1950'li yıllardan beri Türkiye'nin bir sandık tecrübesi, seçim tecrübesi var. Eminim bu seçimde de halkımız iradesine sandığa sahip çıkarak, özgür ve adil seçimleri en güzel şekilde gerçekleştirecektir" dedi.

"SONUÇ NE OLURSA OLSUN SAYGI DUYMAK DURUMUNDAYIZ"

Seçim sonuçları, ne olursa olsun saygı duyulması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, "Seçimlerden sonra da çıkan sonuç neyse, onu şimdiden hiç birimiz kesin bir şekilde söyleyemeyiz; çıkan sonuç ne olursa olsun hepimiz bu sonuca razı olmak ve saygı duymak durumundayız. Son sözü halkımız söyleyecek. Biz söz de, karar da milletindir diyoruz. Aziz milletimiz neyi tercih ettiyse, hangi yönde iradesini ortaya koymuşsa, ülkemiz de o doğrultuda gelişimine, dönüşümüne devam edecektir inşallah. Sandıklardan istikrarın çıkmasını temenni ediyorum. Güçlü bir yönetimin çıkmasını temenni ediyorum. Türkiye'nin 2023 ve ötesine yürüyeceği bu yolda, gerekli siyasi ortamın oluşmasını temenni ediyorum. Siyasi partiler ve herkes için de hayırlı olmasını diliyorum. Siyasi partiler, birbirlerinin düşmanı değildirler. Sadece siyasi rakibidirler. Güzel ve tatlı bir rekabet içinde bu seçimin sonuçlanmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.