HENTBOL ANADOLU YILDIZLAR LİGİ’NDE ADANA DAMGASI

HENTBOL ANADOLU YILDIZLAR LİGİ’NDE ADANA DAMGASI

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, geçen hafta Antalya’da gerçekleştirilen “Anadolu Yıldızlar Ligi”nde kız ve erkeklerde hiç yenilgi almadan grup şampiyonu olan Adana Hentbol Kız ve Erkek Karması sporcularını başarılarından dolayı kutladı.
Hadi, grup şampiyonu olan kız ve erkek Hentbol Adana Karması”nı makamında kabul ederek, müsabakalarla ilgili bilgi aldı. Hadi, güçlü rakiplere rağmen kız ve erkek takımının grup şampiyonu olmasını değerlendirerek, “Hentbola yaptığımız yatırım ve altyapıya verdiğimiz önemin meyvelerini almaya başladık” dedi.
Adana karmasından 5 sporcunun aynı zamanda milli takıma seçilmesinden duyduğu memnuniyeti anlatan Hadi, şöyle devam etti:
“Kentimizde hentbolda iyi potansiyel var. 2-3 yıldır Çukurova Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz ‘Hentbol Gelişim Projesi’nin yararlarını görmeye başladık. Adana karması kız ve erkeklerde hem de yenilgi almadan grup şampiyonu olması çok anlamlı. İl Spor Müdürlüğü’nün gözetiminde, okul, kulüp ve aile dayanışması sonucunda başarı yakalandı. Hedefimiz başarıyı kalıcı kılmaktır. Tüm olanakları sunduğumuz hentbol kız ve erkek karmasının finallere kalacağına inanıyorum. “
Hadi, hedeflerinin Adana’da hentbolu eski günlerine kavuşturmak olduğunu, bu kasamda emeği geçen antrenörlere teşekkür etti. Hadi, ayrıca sporcuların eğitim durumları ve karneleriyle de yakından ilgilenerek, “Spor asla eğitime engel değil. Dersleri zayıf olan öğrenciler sporda başarılı olamazlar” diye konuştu.
MUHACİR: “BAŞARIDA İL SPOR MÜDÜRÜ HADİ İTİCİ GÜÇ OLUYOR”
Hentbol Federasyonu Adana İl Temsilcisi Metin Muhacir, İl Spor Müdürü Hadi’nin başarıda itici güç olduğunu kaydetti.
U15 Milli Takım Hazırlık Kampı’na davet edilen Engin Abbas Güven, Haluk Ozan Günaydın, Enes Kavak, Doğukan Polat ve Yusuf Murat Koç ile gurur duyduklarını belirten Muhacir, kentten daha çok sporcuyu milli takımlara kazandıracaklarını ifade etti. Muhacir, sporcuları müsabakalara hazırlayan antrenörler Zeynep Ayyıldız, Çağatay Akgünler ve Ahmet Cebenay’a teşekkür etti.
Anadolu Ligi çeyrek final maçlarının 22-24 Şubat tarihleri arasında Niğde’de yapılacağını belirten Muhacir, yarı finalin Düzce, final müsabakaların ise Mersin’in Tarsus ilçesinde gerçekleştirileceğini, hedeflerinin kız ve erkeklerde Türkiye şampiyonluğunu kazanmak olacağını sözlerine ekledi.