Her dört Almandan biri yeni seçim istiyor

Her dört Almandan biri yeni seçim istiyor

Düşünce Araştırma Enstitüsü YouGov tarafından yapılan piyasa araştırmasında Almanların yüzde 25’inin 24 Eylül’de yapılan genel seçimlerinden memnun olmadığını ve yeni bir seçimin yapılarak daha sağlıklı bir siyasi tablo oluşmasını istediği belirlendi.

Meclise girmeyi başaran partiler içinde yapılan araştırmada yeniden seçim olsun diyenlerin oranları şu şekilde gerçekleşti. AfD yüzde 62 oranı ile ilk sırada yer alırken, yüzde 30 oranı ile Sol parti, Yüzde 32 ıranı ile SPD yüzde 17 oranı ile FDP, yüzde 14 oranı ile Yeşiller ve yüzde 8 oranı ile CDU/CSU partileri yeniden seçim olmasını istediler.

Hıristiyan Birlik Partileri CDU/CSU ile Sosyal Demokrat Parti SPD arasında büyük koalisyonu isteyenlerin onarı yüzde 16 olurken, CDU / CSU, FDP ve Yeşiller’den bir Jamaika koalisyonu kurulmasını isteyenlerin oranı ise yüzde 38 olarak belirlendi.

Meclise girmeyi başaran siyasi partilerden yeni seçim isteyenlerin oranı şu şekilde oluştu. Almanya için Alternatif Partisi AfD yüzde 62, sol Parti, yüzde 38, Liberal Parti FDP yüzde 17, Yeşiller yüzde 14 ve Birlik Partileri CDU/CSU yüzde 8 oranında yeni seçim istediği ortaya çıktı.

Öte yanda Jamaika koalisyonunun isteyen CDU/CSU’luların oranı yüzde 55 olurken, Yeşiller yüzde 70 ve Liberaller (FDP) ise yüzde 62 oranında koalisyon oluşmasını istediğe araştırmaya yansıdı.

İlk kez federal meclise girmeyi başaran Almanya için Alternatif Parti AfD’nin mecliste geçici olarak kalacağına inananların oranı yüzde 54 olurken, Kalıcı olduğuna inananların oranı ise yüzde 27.