Her yerde onu arıyorlar

Her yerde onu arıyorlar
Batman’da, kardeşlerini kursa bırakmak için evden çıkan 15 yaşındaki Aycan Baytar’dan 1 aydır haber alınamıyor. Baytar ailesi, çocuklarının hayatından endişe ediyor.

Raman Mahallesi’nde ikamet eden Baytar ailesinin 15 yaşındaki kızı Aycan Baytar kardeşlerini kursa bırakmak için evden çıktıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadı. Gözü yaşlı anne Songül Baytar, Aycan’ın kardeşlerini kursa bırakmak için evden ayrıldığını belirterek, “Aycan, kardeşlerini kursa bırakmak için evden ayrıldı. Kardeşlerini servise bindirdikten sonra ortadan kayboldu. 1 aydır kendisinden bir haber alamıyoruz. Son dönemlerde yaşanan çocuk kaçırmaları ve çocuk kayıplarından dolayı kızımın hayatından endişe ediyorum. Günlerdir aramadığımız yer kalmadı. Sürekli geziyorum herkese soruyoruz yetkililerden de bir haber çıkmadı. Kızım kandırılarak kaçırıldı. Herhangi bir iz de bulamadık. Yetkililerin bir an önce kızımı bulmalarını istiyoruz" dedi.

"ÖLÜM HABERLERİ YÜREĞİMİZİ PARÇALIYOR"

1 aydır kızından haber alamadıklarını dile getiren anne Baytar, "İnternetten ve televizyondan ölüm haberleri gördüğümde yüreğim parçalanıyor. Kızım olduğunu zannediyorum. Başbakan Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere tüm yetkililerden kızımın bir an önce bulunmasını talep ediyorum. Kızım bulunana dek mücadelemi sürdüreceğim. Gerekirse kızımın bulunması için eylem bile yapacağım" diye konuştu.

Kızının nerede olduğunu bilmediğini kaydeden acılı baba Hüseyin Baytar, "Kızım gittiğine pişmandır biliyorum. Kendi elinde olmadığını da biliyorum. Kızımı esir almışlar. Birilerin kızımı gasp etmişse, eğer kızımı kaçıran kişi onu sevdiği için kaçırmış ise, bizler de herkes gibi sorunu çözelim. Kimseye zararım dokunmamış, düşmanlarım yok. Çocuğumun beynini yıkayan insan, götürmek için ikna etmişse, getirmek için de ikna edebilir. Ben bu darbeyi hak etmemişim" şeklinde konuştu.