Herkes bana Ekmel der

Herkes bana Ekmel der

İhsanoğlu, soru sormak isteyen gazetecilere, "İstiyorsanız beraber gidelim" dedi. Bunun üzerine gazeteciler İhsanoğlu'nu takip etti. Sarıyer Belediyesi Evlendirme Salonu'na gelen İhsanoğlu, kapıcısı İrfan Kara ile Hanife Coşkun'un nikahı için bir süre bekledi. İhsanoğlu, bu sırada kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenlerin isteklerini kırmadı. İhsanoğlu, fotoğraf çektiren küçük bir kızı da sarılarak öptü. Çiftin nikah şahitliğini de yapan İhsanoğlu, evlilik cüzdanını geline verdi.

İhsanoğlu daha sonra gazetecilerin ısrarları üzerine soruları yanıtladı.

"OFİS HAZIRLIĞI DEVAM EDİYOR"

Çalışmaları hakkında bilgi veren İhsanoğlu, "Şimdi bir hazırlık var. Ofis kuruluyor. İstanbul'da, Ankara'da birer ofis kuruluyor. Bir ekip hazırlanıyor. Basınla, halkla ilişkiler, değişik faaliyetler için görevli arkadaşlar toparlıyoruz. Hafta sonunda bir kısmını toparlayacağız. Hafta başından itibaren ofisimiz olacak ve sizleri orada bekleyeceğiz. Basın danışmanımız olacak. Meslektaşlarınızı tespit edeceğiz. Çok müracaat var. Sizi de çok yormayacak, sokaklarda bekletmeyecek çalışma uslubu belirleyeceğiz" diye konuştu.

"POLEMİĞE GİRMİYORUM"

İhsanoğlu, Başbakan Erdoğan'ın "temelsiz çatı" ifadelerinin hatırlatılması üzerine, "Ben polemiğe girmiyorum. Sayın Başbakan'ın çok güzel sözü var: 'Her şey sandıklarda belli olacaktır, halk oyunu verecektir.' Çok saygın bir yaklaşımdır. Bu sürecin bu şekilde başlamış olması, bu şekilde devam etmesi lazım. Bunu saygıyla karşılıyorum. Ben polemik yapmam ve beyanat vermeyeceğim. Bugün açıklama yaptım. O açıklama ile bu resmi ortaya koyduğunuzda, size bol bol haber" şeklinde yanıt verdi.

"HERKES BANA EKMEL DER"


İhsanoğlu, isminin anlamının sorulması üzerine, "Adım 14. yüzyılda iki Türk büyük bilimadamının adıdır. Bayburtlu Ekmeleddin bir İslam alimi. Biri de Mevlana zamanında yaşamış ünlü bir hekimdir. Anadolu'da o dönemde 13-14. yy'da çok kullanılan Nurettin gibi, Şehabettin gibi, Necmettin gibi, ama yadırganacak bir şey yok. Herkes bana Ekmel der" yanıtını verdi.