Heyelan yol kapattı

Heyelan yol kapattı
Sakarya’da D-650 karayolunun Balaban mevkisinde meydana gelen heyelan, Doğançay Mahallesi’nin giriş çıkış yolunu ulaşıma kapattı. Jandarma bölgede güvenlik önlemi alırken, karayolları ekipleri 2 metreyi aşan çamur birikintisini temizlemek için çalışma başlattı.

D-650 Karayolunun Doğançay mevkisinde günlerdir devam eden şiddetli yağış sonucu yol kenarında bulunan dağlarda meydana gelen toprak kayması, Doğançay Mahallesi’ne giden girişi ve çıkış yolunu ulaşıma kapadı. Dağlardan koparak suyla birlikte akan toprak parçaları bariyerleri de yıkarak Sakarya Nehri’ne aktı. Yollarda bulunan yön tabelaları ise yola akan çamur birikintisinin altında kaldı. Jandarma ekipleri, mahalleye giriş ve çıkış yapılmaması için yolda güvenlik önlemi alırken, karayolları ekipleri ise yer yer 2 metreyi aşan çamur birikintisini temizlemek için çalışma başlattı.

Yaşanan heyelanı gören vatandaşlar, “Pamukova’dan Doğançay’a girdiğimde su bulandı. Su bulanınca az beride durdum, bakalım dedik. Akıntılar çoğalınca arabayı kaçırdım beri tarafa. Birden çoğalma olmadı yavaş yavaş oldu” dedi.