Heykel Sanatı Beylikdüzü’nde Can Buluyor

Heykel Sanatı Beylikdüzü’nde Can Buluyor

Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen 1’inci Beylikdüzü Uluslararası Heykel Festivali’ne katılan yerli ve yabancı heykeltıraşlar yaptıkları çalışmalarla büyük beğeni topladı.
1’inci Beylikdüzü Uluslararası Heykel Festivali, tüm yaratıcılığı ile devam ediyor. 5’i yabancı, 5’i Türk olmak üzere aralarında profesör heykeltıraşların da bulunduğu festival, Beylikdüzü’nde 1-31 Ekim tarihleri arası usta heykeltıraşların açık alanda yaptıkları heykel çalışmaları ile gerçekleşiyor. Sanatı tüm kente yaymak ve ilçeye estetik katmak amacıyla Beylikdüzü Belediyesi tarafından düzenlenen Heykel Festivali, Heykeltıraş Prof. Rahmi Aksungur ve Heykeltıraş Ferit Yazıcı danışmanlığında yürütülüyor.
Festival tarihi boyunca her gün açık alanda çalışarak sanat eserlerini ortaya çıkarmakla meşgul olan sanatçıların tamamlanan eserleri, ilçenin çeşitli noktalarında Beylikdüzü halkının seyrine sunulacak.
FESTİVAL GELENEKSEL HALE GETİRİLECEK
Yontu malzemesi olarak mermerin kullanıldığı festivalde sanatçılar Beylikdüzü’nü çağdaş bir açık hava müzesine döndürmek ve en güzel eserleri ortaya çıkarmak için adeta yarışıyor. Geleneksel hale getirilmesi planlanan Heykel Festivali sayesinde ileri ki yıllarda Beylikdüzü’nün modern ve çağdaş eserlerin sergilendiği bir açık hava müzesine dönüştürülmesi hedefleniyor.
Usta sanatçılar arasında dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen Chifu Panaite, Jhon Gogaberishvili, Pablo Tardaguila Del Castillo, Velislav Minekov, Roland Mayer; Türkiye’den ise Neslihan Pala, Evrim Kılıç, Ayhan Yılmaz, Tolga Yurtözveri ve Ferit Yazıcı gibi isimler yer alıyor.
“HERKESİ ATÖLYE ÇALIŞMALARINI İZLEMEYE DAVET EDİYORUM”
1’inci Beylikdüzü Uluslararası Heykel Festivali atölye çalışma alanını ziyaret eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, heykeltıraşların uygulamalarını yakından inceleyerek, sanatçılarla sohbet etti.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda tamamlanan heykellerin Beylikdüzü halkının beğenisine sunulacağını belirten İmamoğlu, ilçeyi bir açık hava müzesi haline dönüştürme hedefi taşıdıklarını belirterek, “Beylikdüzü’nün hiçbir sanat figürü yok. Dünyada hangi gelişmiş ülkeye giderseniz gidin doyamayacağınız güzellikteki heykel sanatını görürsünüz. Gelişmişlikte sanat çok önemli bir rol üstleniyor. Biz Beylikdüzü’nde bir ilki başlatıyoruz. Her yerde, kamu binalarında, yaşam alanlarında sanat hissedilsin istiyoruz. Bir çocuk sokakta yürürken üç boyutlu bakabilsin dünyaya. En önemli tarafı burası. Ben çok mutlu ve heyecanlıyım. Tüm halkımızı atölye çalışmalarımızı izlemeye davet ediyorum” diye konuştu.