HİÇ 5. Yılına özel yeni projelerle fark yaratacak

HİÇ 5. Yılına özel yeni projelerle fark yaratacak

BHİD’in 2013 yılında başlattığı ve beşincisi gerçekleştirilecek olan “HİÇ” (Halkla İlişkiler Çalışmaları) Ödülleri, her yıl çıtayı yükselterek devam ediyor. BHİD’in de 25. Yılının kutlanacağı, HİÇ Ödülleri’nin 5. Yılı için bugüne kadar gerçekleştirilen süreçler “Juri son dört yılın değerlendirme toplantısı” ile farklı boyuta taşındı. HİÇ Ödüllerinde görev alan jüri üyeleri davet edilerek gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Günseli Özen, halklailiskiler.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Şahnur Karaağaç, Erguvan Tanıtım Ajans Başkanı Serdar Ömeroğulları, Prof. Dr. Zeyyat Sabuncuoğlu, Yaşam Koçu Yazar Yasemin Sungur, İtibar Enstitüsü Başkanı Orhan Samast, KalDer Bursa Şubesi Geçmiş Dönem Başkanı Emin Direkçi, Benchmark Kurucusu Fadile Paksoy, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nden Doç. Dr. N. Bilge İspir, ile BHİD Başkanı Bedirhan Bozali, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Sönmezay, Pınar Yaltan Mutlu, Bahar Erkan, Cansel Oruç katılırken KalDer Bursa Şube Başkanı Erdal Elbay ise görüşlerini yazılı olarak iletti. Toplantıda bundan sonraki süreçte HİÇ Ödülleri’ne ışık tutacak birbirinden değerli fikirler BHİD Yönetim Kurulu üyeleri ile paylaşılıp, yeni bir yol haritası belirlendi.

Belirlenen yol haritası geçtiğimiz gün Nilüfer Belediyesi Dernekler Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen komite toplantısı ile üyelere tanıtıldı. Tanıtım sonrası Komitelerin çalışma süreçleri isimlerin belirlenmesi ile başladı.

Önemli bir yılda görevi devraldıklarını ve bu anlamda heyecanlı olduklarını dile getiren BHİD Yönetim Kurulu Başkanı Bedirhan Bozali, HİÇ Ödülleri’ne ilk olarak bugüne kadar gerçekleştirilen sürecin değerlendirilmesi adına verimli geçen Jüri son dört yılın değerlendirme toplantısı ile başladıklarını kaydetti. Önemli bir yol haritası olacak değerlendirmelerin çıktığı toplantı sonrasında kategorilerde değişiklik yapıldığını ifade eden Bozali, “Kategori başlıklarını Özel Kurumlar, Sivil Toplum Kuruluşları, Kamu kurumları ve üniversite öğrencilerinin çalışmalarını kapsayan ÜNİ-PR olarak belirledik. Özel Kurumların alt başlıklarını da Kurumsal iletişim, Kurum içi iletişim, Kurumsal sosyal sorumluluk, Sponsorluk iletişimi ve bu yıl eklenen Dijital PR, Pazarlama İletişiminden oluşuyor. Üniversiteler için açtığımız ÜNİ-PR kategorisinde ise iletişim bölümleri ve diğer bölümler olarak ikiye ayırdık” dedi.

Bu yıla özel ayrıca iki kategori daha belirlendiğinin altını çizen Başkan Bozali, “Bu yıl başvurulardan jürinin seçeceği bir Jüri özel ödülü kategorimiz var. Ama tabi ki jüri buna değer bir başvuru bulmazsa, verilmeyecek. Bu yıl HİÇ Ödülleri’nin 5 yılı olması nedeni ile HİÇ 2013, HİÇ 2014, HİÇ 2015, HİÇ 2016, HİÇ 2017 ödüle layık görülmüş projelerden genel bir değerlendirme ile “5 yılın En İyi HİÇ” i seçilecek. Bizler çok heyecanlıyız. Bu heyecanımız ile güzel bir sürece birlikte imza atmak istiyoruz” dedi.
Komite toplantısı “HİÇ Ödülleri”ni başlatan bir önceki dönem Başkanı Serdar Ömeroğulları ve yönetim kurulu üyeleri, mevcut yönetim kurulu üyeleri ve üyelerin katılımı ile pasta kesilerek son buldu.