Hilmi Daşdemir’den Kobani Gösterileri İle İlgili Önemli Açıklamalar

Hilmi Daşdemir’den Kobani Gösterileri İle İlgili Önemli Açıklamalar

Optimar Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir, Ankara’da katıldığı bir programda çarpıcı açıklamalarda bulunarak, “Hükümet, Kürt kökenli kardeşlerimiz için çok şey yaptı” dedi.
30 Mart ve 10 Ağustos seçimlerinin en yakın tahminlerini gerçekleştiren Optimar Araştırma’nın Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir, son günlerde yaşanan gelişmelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile ilişkilerin AK Parti döneminde normalleştiğini belirtirken Hilmi Daşdemir, “Kuzey Irak petrolünün dünya piyasalarına satılmasını destekleyen, Irak’tan ve Suriye’den gelen sayısız sığınmacıya kucak açanın mevcut hükümet olduğu unutulmamalı. Türkiye Kürtlerine yönelik açılım politikaları geliştiren, Kürt kimliğini ve gerçekliğini tanıyan, Çözüm Sürecini somut bir zemine oturtan, olağanüstü hal uygulamasını kaldıran, Kürtçe isimlerin kullanılmasını, Kürtçe’nin öğretilmesini ve Kürtçe eğitimi serbest bırakan da AK Parti iktidarıdır. Ancak bununla birlikte PKK yandaşı sokakları terörize eden bu gruplara karşı fazla tolerans gösterildiğini düşünüyorum. Üstelik bununla da kalmayıp Ayn el Arap olan bölgenin adı resmi hiçbir kaynakta olmadığı halde Kobani olarak resmi makamlarca kullanılması da bölgede PYD’nin meşruiyetini pekiştiriyor. Türkiye Cumhuriyeti Suriye’de süren savaşta mazlumların yanında, zalim Esad rejiminin karşısında olduğu bilindiği halde sanki Ayn El Arab’a saldıran Türkiye Cumhuriyeti imiş gibi sokaklar terörize edilip, vandallıklar sergileniyor. HDP çözüm süreci için 2015 yılını milat ilan eden Ahmet Davutoğlu’na ve Ak Parti hükümetine teşekkür etmesi gerekirken halkı sokağa çekmek çözüm sürecini provake etmekten başka birşey değildir" dedi.
TERÖR MAĞDURLARINA SOSYO-EKONOMİK DESTEK
Hilmi Daşdemir, açıklamalarının devamında, “Köye dönüşü mümkün kılan, yerleşim birimlerinin eski isimlerini iade eden, yayla ve mera yasaklarını kaldıran, işkenceye sıfır tolerans politikasını benimseyen, Kürtçe kültürel faaliyetleri destekleyen, terör mağdurlarına sosyo-ekonomik destek sağlayan” AK Parti iktidarıdır. Yine Kürtçe çağrı merkezi kuran, Kürtçe savunma ve görüşme hakkını tanıyan, Kürtçe siyasî propagandayı serbest bırakan, Kürtçe televizyon yayınlarını serbest bırakan, parti kapatmayı zorlaştıran iradenin mevcut hükümet olduğu unutulmamalı. Hükümet, Kürt kökenli kardeşlerimiz için her şeyi yaptı” diyerek sözlerini tamamladı.