Hıncal Uluç "Tam şike kokusu"

Hıncal Uluç "Tam şike kokusu"
Hıncal Uluç Galatasaray - Bursaspor maçıyla ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu.

İşte Uluç'un yorumları:

"HAMZA HOCA HENÜZ HAZIR DEĞİL"

"Şimdi, Hamza Hoca Galatasaray'ı yönetmeye henüz hazır değil. Yani geçen hafta gerek Burak'ta gerek Selçuk'ta fahiş hatalar yaptı. Ama o maç orada kaldı. Bu hafta yaptığı hatalar daha da büyük. Yani inanamadım. Şimdi, maça elindeki kadroyla olabilecek bir ekip çıkardı. Çıkardığı ekip bana mantıklı da geldi. Ama ben mesela yedekler arasında Hamit Altıntop'un olmasını da isterdim. Hamit Altıntop başarılı değildi kupa maçında. Ama Bursa da şampiyonluğa oynayan bir rakip. Ve senin Selçuk ve Burak gibi iki en tecrübeli adamın, en ihtiyaç duyduğun adamın yokken ortada senin maçın sonlarında ihtiyaç duyabileceğin adam tecrübeli adamdır."

"Çaylak oyuncuyla maça başlayabilirsin ama çaylak oyuncuyla hele böyle kritik giden bir maçı bitiremezsin. Orada sana tecrübeli adam lazım. Galatasaray'ın yedek kulübesine bakıyorum, bir tane tecrübeli adam yok. Niye yok? Çünkü anlamadığım bilemediğim bir sebeple Hamit'i kadroya bile almamış. O yedekler arasında sahaya girip maça etki yapabilecek adam sayısı neredeyse sıfır ki gördük zaten. Böyle bir ortamda Hamit'i kadroya almadı. Maçtan sonra hala 'Chedjou'dan memnunum' diyebiliyor, hala Serdar Aziz'e niye talip olduğunu anlatırken elindeki Gökhan Zan'ın 'G'sini telaffuz etmiyor. Neden? Hamza Hamzaoğlu futboldan bu kadar uzak bir adam değil. Bahsetmiyor, çünkü Galatasaray'ı açık seçik Hamza Hamzaoğlu yönetmiyor. Galatasaray'ı yöneten bir dış güç var, bir emirle Sabri'yi takıma aldıran, Gökhan'ı da kadroya dahi aldırmayan. Bu dış gücün temsilcisi Abdurrahim Albayrak. Hamza'ya 'Alacaksın Sabri'yi' dedi, 3 günde Sabri'yi kadroya aldı. Gökhan Zan için 'Ayağını uzatmış yatıyor' dedi ve Hamza Gökhan'ın adını telaffuz edemiyor. Kaç haftadır ben yazıyorum ve konuşuyorum. Hamza beni de tanır. İyi niyetimi de bilir. En azından telefon edip 'Ya Hıncal abi Gökhan'ın durumu şudur' ya da bir açıklama da yapabilir. Hayır!.. Çünkü Gökhan'ı kötülerse yalan söyleyeceğini biliyor. Yalan söylememek için de susmayı tercih ediyor. Chedjou'nun bu kadar döküldüğü maçta, Serdar Aziz de 'Galatasaray'ın talip olduğu Serdar Aziz bu mu ya!' dedirtti. Sonra sen eğer hala Serdar Aziz ve Chedjou'yu konuşup Gökhan Zan'ı telaffuz edemiyorsan Hamza Hoca, Galatasaray'ı sen yönetmiyorsun demektir. Açık!.."

"BU TAM ŞİKE KOKUSU"

"Tarık'ı değil Sinan Gümüş gibi bir çaylağı alınca maçın 39. dakikasında... Sinan o maçı taşıyamaz. Bu çocuk 17 yaşında da olabilir. Ama bu yeteneği ile takıma girmiş, sene başından beri oynuyorsa bu onun 18. maçıysa tamam, oynar. Ama adı yok, sanı yok. Adamın ayağı birbirine dolaşıyor. Hem de kendi seyircisi önünde. Adamın eli ayağı dolaşır ya. Hamza Hoca bunları bilmez mi? Buna rağmen Sinan Gümüş'ü alarak intihar etti. Hem bir kişiyi eksiltti hem de bütün takımı rotasyona sokarak takımı sahadan sildi. Böyle bir hatayı yapamaz hoca! Bunu yapıyorsa ben onun hocalığından şüphe ederim. Ve nitekim Hakan Balta'dan kaçan Volkan sağda oynuyordu. Orada da Sabri hızıyla ve inatçılığıyla iyi boğuşuyordu. Fakat ağır Koray Günter sağ beke geçince... Gol pozisyonuna bir bakın. Bursasporlu Belluschi savunmanın arkasına topu attığında Volkan, Koray Günter'in 5 metre arkasında. Yani görüntüye göre o topa Koray'dan başkasının yetişmesine imkân yok. Volkan golü atarken Volkan, Koray'ın 5 metre önünde. Yani bir pasa koşuşta 30 metrelik bir koşuda 10 metre geçmiş. Sürat farkına bakar mısın? Tam cepheden Chedjou, Koray ile Volkan'ı görüyor ve Volkan'ın nasıl geçtiğini ve Koray'ın nasıl seyrettiğini de görüyor. Akıllı bir stoper kademeye girer. Chedjou da kademeye girmiyor. Yani gerek Koray gerek Chedjou eskortluk bile yapmadılar. Galatasaray'ın iki stoperi bunlar. Volkan'a 'Gel kardeşim sen bu golü at' dediler. Şimdi bu gol Galatasaray – Bursaspor maçının 90+5'inci dakikasında olsa, Bursa bu maçı kazanıp Fenerbahçe'yi geçip şampiyon olsa Türkiye'de hiç kimseye bu golün şike olmadığı anlatılamazdı, 'Galatasaray bu golü öyle bir yedi ki Fenerbahçe şampiyon olmasın' diye. Herkes öyle derdi. İki tane Galatasaray'ın stoperi bir tek adamı ve bu kadar gerilerden gelen bir adamı durdurmaya teşebbüs dahi etmiyorlar. Bu tam şike kokusu. Hamza Hoca diyor ki 'Ben stoperlerimden memnunum.