Hindistan Ve Pakistan Sele Teslim: En Az 400 Ölü

Hindistan Ve Pakistan Sele Teslim: En Az 400 Ölü

Hindistan ve Pakistan’da Muson yağmurları sonrası oluşan sel felaketinde en az 400 kişi hayatını kaybetti.
Yetkililer Muson yağmurları sonrası halen devam eden sel felaketinin özellikle Keşmir ve Pencap bölgelerinde etkili olduğunu ifade etti. Pakistan’da sel sonrası en az 200 kişi hayatını kaybederken, Hindistan’da da en az 175 kişi öldü. Selin ardından Keşmir’de binlerce ev yıkılırken, kentteki tüm ekili tarlaları su bastı. Aşırı yağışın ardından yaşanan toprak kayması sonucunda elektrik direkleri yerinden koptu ve kentte elektrikler kesildi. Yetkililer yaşanan temiz su sıkıntısı nedeniyle Keşmir’den tahliyelerin yapıldığını belirtti.
Hindistan’ın Jammu bölgesindeyse düğüne giden bir otobüs sele kapıldı ve araçta bulunan 27 kişi hayatını kaybetti. Hindistan ordusu da helikopterlerle kurtarma çalışmalarına başladı.
Afet sonrası Hindistan Başbakanı Narendra Modi ve Pakistanlı mevkidaşı Navaz Şerif ise görüşme gerçekleştirerek iki ülkenin birbirine yardım edebileceğini duyurdu. Modi, açıklamasında sınır bölgelerinde zarar gören Pakistan kentlerine yardım yapabileceklerini ifade etti. Navaz Şerif de Modi’ye teşekkür ederek Hindistan’a ellerinden gelen her türlü yardımı yapacaklarını duyurdu.
Hindistan ve Pakistan’da her yıl yaşanan Muson yağmurları ve sel felaketinden binlerce insan etkileniyor. Özellikle temmuz ve ağustos ayında etkili olan yağışlar bölgede yaşamı felç ediyor. Pakistan’da 2010 yılında yaşanan sel felaketi sonrası bin 700 kişi hayatını kaybetmiş, 20 milyondan fazla insan selden etkilenmişti.