Hindistan'da 2 ayrı bina çöktü! 27 ölü

Hindistan'da 2 ayrı bina çöktü! 27 ölü

Hindistan’da hafta sonu bir tanesi Yeni Delhi diğeri Chennai kentlerinde olmak üzere iki farklı binanın çöktüğü açıklandı. Yaşanan çöküntülerde toplam 27 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda da yaralı olduğu belirtildi. İki enkazda da arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.

Yeni Delhi’de çöken binayla ilgili açıklama yapan Bölge Komiser Yardımcısı Madhur Verma, “5’i çocuk, 3’ü kadın olmak üzere toplam 10 kişi hayatını kaybetti” şeklinde konuştu. Yeni Delhi’de çöken binanın 4 katlı olduğu ve 50 yıl önce inşa edildiği bildirildi.

Tamil Nadu eyaletinin Chennai kentinde meydana gelen ikinci göçük olayında ise, 17 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Çöken binanın 11 katlı olduğu ve inşasının henüz bitmediği bildirildi. Chennai Polis Komiseri Sebastian George yaptığı açıklamada, “Binanın göçtüğü sırada 50 kişilik ekibin içeride olduğunu düşünüyoruz. Arama çalışmaları sürüyor” şeklinde konuştu.

İnşaat halindeki binanın çökme nedeninin bölgedeki ağır yağışlar olduğu düşünülüyor.

Geçtiğimiz Ocak ayında da Hindistan’da bulunan Goa Otel’inde çökme meydana gelmişti. Yaşanan olayda ise 14 kişi hayatını kaybetmişti.