Hırsızı düşürdüğü çorap yakalattı

Hırsızı düşürdüğü çorap yakalattı
Muğla’nın turistik ilçelerinde hırsızlık yapan 16 yaşındaki şüphelinin tam 107 sabıkası ortaya çıktı.

Çoraptaki izden DNA testi

Fethiye’de bir arkadaşıyla birlikte tam 7 eve girip hırsızlık yaptığı iddia edilen genci, bir evden çıkışta eline giydiği çoraptan elde edilen izden yaptırılan DNA testinin uyması sonucu kimliği tespit edilip Fethiye ve Marmaris polisinin birlikte yaptığı operasyonla Marmaris'te yakalandı.

İddialara göre, 16 yaşındaki Mahir K. bir süre önce halen cezaevinde olan S.K isimli arkadaşıyla birlikte Fethiye’de 7 ayrı evden para, ziynet ve çeşitli eşyalar çaldı.

Menteşeoğlu mahallesinde son girdiği evde hırsızlık yaptıktan sonra kaçarken eline taktığı çorabı düşürünce polis bu çoraptaki izden DNA testi yaptırdı.

DNA sonucu daha önce sabıkası bulunan Mahir K.’ya ait olduğu tespit edildi. Polis ekipleri Mahir K.’nın suçu Servet K. isimli arkadaşıyla birlikte işlediğini tespit etti. Servet K.’nın cezaevinde olduğunu Mahir K.’nın da bir hafta önce cezaevinden çıkıp Marmaris’te olduğu belirlendi. Fethiye Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bürosu ekipleri, Marmaris Polisi ile birlikte Mahir K.’yı Marmaris'te yakalayıp Fethiye’ye getirdi.

16 yaşında 107 sabıka

16 yaşındaki şüpheli Mahir K.’nın tam 107 sabıkasının bulunduğu ortaya çıktı. Mahir K. hazırlanan suç dosyasıyla Fethiye Adliyesine sevk edildi. Polis, Servet K.’nın ise 20 gün önce hırsızlık suçu nedeniyle cezaevine girdiğini belirledi. Servet K.’nın ise 100’e yakın suç dosyası bulunduğu öğrenildi.