Hırsızlık İçin Ev Kiralayınca Yakayı Ele Verdiler

Hırsızlık İçin Ev Kiralayınca Yakayı Ele Verdiler

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde son bir ay içerisinde çok sayıda kişiyi ve iş yerini soyan hırsılar, polisin gerçekleştirdiği operasyon sonucunda yakalandı.
Gözaltına alınan biri çocuk, 4 kişinin yapılan sorgularında, bir ay önce Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden Ergani’ye gelerek hırsızlık yapmak için ev kiraladıkları ve çevreye aile izlenimi verdikleri ortaya çıktı. Zanlılardan kendini çevreye baba olarak tanıtan hırsızlık zanlısı Cuma Polat’ın (27) 3 ayrı hırsızlık suçundan arandığı ve cezaevi firarisi olduğu ortaya çıktı. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen Cuma Polat, K.A. ve D.D., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 8 yaşındaki K.A. ise Siverek’te bulunan ailesine teslim edildi.
SON İŞLERİNDE YAKAYI ELE VERDİLER
Yaklaşık bir ay önce Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden Ergani ilçesine gelerek Kemaliye Mahallesi’nde ev kiralayan, kendilerini aile olarak tanıtan 4 kişi, kiraladıkları evin caddesinde bulunan ve kalabalığın yoğun olduğu Cuma Pazarı olarak bilinen yerde 1 ay içerisinde onlarca kişiyi kapkaç ve yankesicilik yöntemiyle soydu. Pazar yerinin kalabalık olmasından istifade eden hırsızlar, kapkaç ve yankesiciliği, çevreye çocukları olarak tanıttıkları 8 yaşındaki K.A.’ya yaptırdı. Aynı süre içerisinde ilçe merkezinde bulunan 11 iş yerini de soyan hırsızlık zanlıları önceki gün pazar yerinde yaptıkları son işin ardından yakayı ele verdi. Zanlıların eşkalleri üzerinden detaylı bir çalışma yürüten Ergani Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Ekipleri, hırsızlık zanlılarını bulundukları eve yaptıkları operasyonla kıskıvrak yakaladı.