Hırvatistan - Kamerun maç özeti

Hırvatistan - Kamerun maç özeti

Turnuvadaki ilk maçında ev sahibi Brezilya'ya, Japon hakemin günlerce tartışılan penaltı kararı sonrası 3-1 yenilen Hırvatistan, Kamerun karşısında mutlak galibiyet parolasıyla sahaya çıktı.

İlk maçta Meksika karşısında oynadığı kötü futbolla büyük eleştiriler alan Kamerun ise bunun izlerini Hırvatistan karşısında silmek istiyordu.

Afrika temcilsisi maça iyi de başladı ancak golü bulan taraf Hırvatistan oldu. 11. dakikada Sağ kanattan Dario Srna'nın ortasını Kamerun savunmasından döndü. Ancak dönen topu kontrol eden Perisic, arka direkteki Ivica Olic'e bıraktı. Olic de düzgün bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

Bu gol, kırılgan Kamerun takımının oyundan kopmasına yetti. Devre sonuna kadar Hırvat baskısıyla geçen karşılaşmanın 40. dakikasında Kamerun 10 kişi kaldı. Alexandre Song, topsuz alanda Mario Mandzukic'e yaptığı müdahale sonrasında direkt kırmızı kartla oyundan atıldı.

İlk devre Hırvatistan'ın tek gollü üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarının hemen başında Hırvatları skorda rahatlatan gol geldi. Kaleci Charles Itandje'ın degajında sol kanatta topu kapan Ivan Perisic, ceza sahasına kadar topu sürdü ve sol çaprazdan etkili bir vuruş yaparak skoru 2-0'a taşıyan golü attı.

Brezilya karşısında cezası nedeniyle oynayamayan Mario Mandzukic, 61'de golle tanıştı. Danijel Pranjic'in köşe vuruşunda çok iyi yükselen Mandzukic, skoru 3-0'a getirdi.

Ve mücadelenin sonucunu belirleyen gol, 73'te geldi. Eduardo'nun ceza sahası dışından sert şutu kaleciden dönerken, orada golü yapmak için bekleyen isim yine Mario Mandzukic oldu. Tecrübeli golcü, kendisinin ikinci golünü atarken, skoru da 4-0 olarak belirledi.

Kalan dakikalarda iki takım da gol fırsatları yakaladı ancak son vuruşlar etkisiz olunca, Hırvatistan sahadan 4-0'lık net bir galibiyetle ayrıldı. Bu sonucun ardından Hırvatistan puanını 3'e çıkardı ve iddiasını son maçlara taşıdı. Kamerun ise turnuvaya veda etti.


İSPANYA ŞİLİ MAÇININ ÖZET GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYIN

HOLLANDA AVUSTRALYA MAÇININ ÖZET GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYIN