HİSARCIK’TA TAŞIMALI EĞİTİM SERVİS ŞOFÖRLERİNE EĞİTİM VERİLDİ

HİSARCIK’TA TAŞIMALI EĞİTİM SERVİS ŞOFÖRLERİNE EĞİTİM VERİLDİ

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından taşımalı eğitim servis şoförlerine yönelik eğitim verildi.
Cumhuriyet Ortaokulu Yemekhanesinde taşımalı servis şoförlerine verilen eğitim programında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Cebeci, eğitimin artık üç basamaklı değil, dört basamaklı olduğuna vurgu yaparak, servis şoförlerinin de eğitimin bir parçası olarak kabul ettiklerini dile getirdi. Cebeci,” Servis şoförleri olarak taşımalı eğitim öğrencilerine kendi çocuklarımızdan daha fazla önem göstermeliyiz. Bu iş bir kamu işi ise, her şoför kamu hukukuna saygı göstermek ve devletin koyduğu kanunlara riayet etmek zorundadır.” dedi.
Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Cebeci, Milli Eğitim Şube Müdürü Abdurrahman İpekci ve Taşımalı Eğitim Merkezi Okul Müdürlerinin de katılımıyla Taşımalı Eğitim kapsamında ilköğretim ve lise servis şoförlüğü yapan araç sahiplerine, taşımalı ilköğretim yönetmeliği, taşımalı ilköğretim yüklenici sözleşme maddelerinin ve yükümlülüklerinin incelenmesi, okul servis sürücüsü ve refakatçi personelin öğrenci taşırken uyması gereken davranış kuralları hususlarında bilgiler verildi.
Rehber Öğretmen Demet Bozkurt ise servis şoförlerine Taşımalı Eğitim öğrencilerine nasıl davranılması gerektiği, araçlarda dinlenilen müziğin dahi çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini anlatarak, konuşma biçimi, sorunların çözümü ve öğrencilerle iletişim konularında eğitim verdi.
İlçe Emniyet Amirliğinde görevli Trafik Polisleri de servis şoförlerine, trafik kuralları ve servis araçlarının yasal sorumluluklarını anlattılar.(MA-EFE)