Hızlı zayıflamaya yardımcı olacak 5 yöntem

Hızlı zayıflamaya yardımcı olacak 5 yöntem

Zayıflamak ve hayalinizdeki bedene sahip olmak istediğiniz halde o tempoya girmeye cesaret edemiyorsanız, kilo vermeyi destekleyen bu püf noktalara dikkat edin.

Motivasyonunuzu artıracak ve kilo vermenizi hızlandıracak bu adımlar size yol gösterecek!

Motive olun

Sizin gibi kilo vermeyi ve incelmeyi kafasına koyan arkadaşlarınız varsa onlarla bir "motivasyon grubu " oluşturun. Kilo verme konusunda birbirinizi desteklerken, birlikte spor yapabilir, önemli beslenme tüyolarını paylaşabilirsiniz. Bu şekilde kilo vermenin hem daha kolay hem de daha zevkli olduğunu göreceksiniz.

Yeme planınızı oluşturun

Tüm haftanın yemek planını önceden oluşturun. Düzenli bir yeme planı oluşturduğunuzda, hem sağlıklı beslenecek hem de daha az kalori almış olacaksınız. Daha sağlıklı öğünler geçirmek için sebze ve ızgarada az yağda pişmiş et, tavuk ve balık gibi besinler tüketin. Ara öğünlerinizi sağlıklı geçirmek için protein kurabiyeleri hazırlayın. Ofiste aşırı yemeyi önlemek için, evde hazırladığınız sağlıklı atıştırmalıkları yanınızda getirin.

Yediklerinizi not edin

Gün içinde yediğiniz, içtiğiniz ya da ucundan bir lokma dahi olsa aldığınız atıştırmalıkları bir deftere not edin. Neler tükettiğinizi gördüğünüzde yaptığınız hataların farkına varabilir, yeme planınızı ona göre düzenleyebilirsiniz. Üstelik yediklerinizi yazdığınızda ne kadar kalori aldığınızı da daha kolay hesaplayabilirsiniz. Yapılana araştırmalarda, yeme günlüğü oluşturan kişilerin kilo vermedeki hedeflerine daha çabuk ulaştığı saptanmış. Hemen bir defter edinmeye ne dersiniz?

Spor planınızı düzenleyin

Her Pazar günü önünüzdeki haftanın spor planını yapın. Hangi günler spor salonuna, hangi günler sahilde uzun bir yürüyüşe ya da tempolu koşuya çıkacağınızı not edin. Kilo vermek için önünüze hedefler koymanın önemini unutmayın. Uygulamaya geçtiğinizde daha çok motive olduğunuzu ve incelmek için çaba sarf ettiğinizi göreceksiniz.

Kendinizi ödüllendirin

Başarıya ulaşmak için, pozitif desteğin gücünü almayı unutmayın. Koyduğunuz hedefe yaklaştığınız her yeni adımda kendiniz ödüllendirin. Mağazanın önünden her geçtiğinizde bayıldığınız o çantayı alın ya da çok özlediğiniz tatlıdan aşırıya kaçmadan bir parça yiyin.