Hizmet Kervanının 5. Durağı Muratlı Oldu

Hizmet Kervanının 5. Durağı Muratlı Oldu

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın, insan odaklı belediyecilik anlayışı çerçevesinde başlattığı ‘Hizmet Kervanı’nın 5. durağı Muratlı oldu.
İlk olarak Muratlı Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu’nu makamında ziyaret eden Başkan Albayrak daire başkanları ile birlikte Kaymakam Hersanlıoğlu ile görüştü.
Başkan Albayrak daha sonra Muratlı Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştayda Muratlı’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarları ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu. Yapılan sürecini en kısa zamanda tamamlayarak hizmete başladıklarını belirten Başkan Albayrak, “Büyükşehir olunmasının ardından yapıyı oluşturup sistemi işler hale getirmek kolay bir iş değildi. Ancak bu süreci olabildiğince kısa tutarak yapımızı oluşturduk ve hizmet etme aşamasına geldik. Kaliteli, sürekli ve başarılı hizmet ile halkımızın isteklerini karşılayacağız. Hizmet kervanımızın 5. Durağı olarak bugün Muratlı’dayız. 11 ilçeye 11 proje çerçevesinde Muratlı’ya da 540 bin TL’lik bir kaynak aktarımı yaptık. Muratlı Belediyesi ile sürekli irtibat halinde olarak Muratlı’da önemli projeleri hep birlikte hayata geçireceğiz. Milli eğitime 6 milyon 500 bin TL’lik bir destek sağlayacağız. 3 bin konteynır alımı yapıp köylerimiz de dahil gerekli tüm yerlere dağıtacağız. 2015 yılında Muratlı’da kanalizasyon çalışmalarına da başlayacağız. Mutlu bir Tekirdağ’ı yaratmak için 11 ilçemizle birlikte güç birliği yaparak çalışıyoruz, çalışacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak Şarköy’ün Terzi Köyü’nden Saray’ın Sefaalan köyüne kadar 11 İlçe, 362 Tekirdağ için hep birlikte çalışacağız. Büyükşehirin hizmet kervanını Tekirdağ’ın tüm mahallelerine götüreceğiz” dedi.
Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe’de, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve ekibini Muratlı’da görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, böyle bir çalıştay düzenledikleri içinde Başkan Albayrak’a teşekkür ederek büyükşehirin desteğiyle Muratlı’da önemli çalışmalar yapacakların ifade etti.