Hobi olarak başladı şampiyon oldu

Hobi olarak başladı şampiyon oldu
Yağan’ın antrenörü Tolga Yılmaz, milli yüzücünün yüzmeye ilk başladığı dönemde yer yer ağlamaklı olduğunu söyledi.

İlkokul 2. sınıftayken antrenörleri tarafından keşfedilen milli yüzücü Bora Yağan, Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yüzme seanslarında kurslara başladı. 7 yaşında yüzmeye başlayan Yağan, ilk etapta suya girip girmeme konusunda tereddütlü olduğunu, sudan korktuğunu söyledi. Hocalarının büyük uğraşları sonucunda yüzme sporuna başlayan Bora Yağan, 7 yıllık süre boyunca, Türkiye Multination Yüzme Milli Takımı’na girerek, bin 500 metre yüzmede Türkiye Şampiyonluğu, 400 metrede Türkiye ikinciliği, 200 ve 100 metre serbestte Türkiye ikinciliği derecelerini aldı. Yüzmeye hobi olarak başladığını belirten Bora Yağan, bu sporu daha sonra ciddiye aldığını söyledi.

Yağan, "Yüzmeye 2. sınıfta başladım. Yüzmeye başladığım ilk zamanlar sudan korkuyordum. İyi yüzemiyorum. İlk zamanlarda yüzmeyle aram pek yoktu. Sonradan iyi oldu. Suya girince korkuyordum ve nefes problemi yaşıyordum. İlk zamanlar yüzmeyi öğrenirsem yeter diye düşünüyordum. Böyle olacağını bilmiyordum. Şimdi yoğun bir şekilde antrenmanlar yapıyoruz” dedi.

“SUDA AĞLAMAKLI OLUYORDU”

Bora Yağan’ın Türkiye şampiyonu ve birçok sayıda madalyası olan bir sporcu olduğunu söyleyen, Yüzme Antrenörü Tolga Yılmaz, Bora’nın ilk zamanlar da suya tereddüt ederek girdiğini ve sudan korktuğunu söyledi. Yılmaz, "Suda ağlamaklı oluyordu fakat vazgeçmediler, pes etmediler ve yüzmeyi bırakmadılar. Tereddütlerden bu başarılara gelmiş bir sporcudur” ifadelerini kullandı.

Bora’nın şampiyonaya ve milli takıma uzanan bir başarı öyküsü olduğunu belirten Yılmaz, "Kayseri’nin yüzücüleriyle gurur duyuyoruz. Federasyon da bu sayede Kayseri’deki yüzücüleri tanıdı. Başarılarımız artarak önce Avrupa sonra olimpiyatlara kadar gidecek diye düşünüyorum. Bin 500 metre serbest stil Türkiye şampiyonu, 400 metre serbest Türkiye ikincisi 200 metre serbestte bu yıl Türkiye ikincisi oldu. Madalyaları var fakat bunların içinde en önemlisi bin 500 metre serbestte aldığı altın madalyadır. Bu sebeple milli takım kampına ve milli takım altyapısına çağrıldı. Bora’dan gelecek sene Avrupa şampiyonası bekliyoruz” diye konuştu.