Hollanda - Meksika maçının golleri / TIKLA İZE

Hollanda - Meksika maçının golleri / TIKLA İZE

Hollanda, tarihi bir maçın ardından adını çeyrek finale yazdırdı. Meksika karşısında son 2 dakikaya 1-0 geride giren Portakallar, önce Sneijder'in golüyle beraberliği yakaladı, ardından da uzatma dakikalarında Huntelaar'ın penaltı golüyle çeyrek finale yükselen taraf oldu.

Portakallar çeyrek finalde Yunanistan'ı kupanın dışına iten Kosta Rika ile karşılaşacak.

Brezilya ve Kolombiya'nın çeyrek finale yükselmesinin ardından Dünya Kupası'nda gözler ikinci turun ikinci gününe çevrildi.

Grup maçlarında göze hoş gelen futbolunun yanı sıra 3'te 3 yaparak zaferle ikinci tura yükselen Hollanda, A Grubu'nda sergilediği etkili futbolla turnuvaya damgasını vuran Meksika ile karşı karşıya geldi.

MEKSİKALILAR ROBBEN'E ÖFKELİ!

Fortaleza şehrinde oynanan maça hızlı başlayan Meksika henüz 3. dakikada Miguel Layun ile gole yaklaşsa da sonuç alamadı. Meksika'nın bu hızlı atağından sonra Hollanda da hızlı gelmeye başladı.

DE JONG SAKATLANDI

Hollanda 9. dakikada zorunlu bir değişikliğe gitti. Ön liberoda Hollanda'nın önemli ismi olan Nigel De Jong sakatlanarak oyun dışı kaldı. Deneyimli teknik adam van Gaal, De Jong'un yerine oyuna Bruno Martins Indi'yi dahil etti.

Hollanda da yapılan değişiklik sonrası taktiksel olarak oyun sisteminde de değişiklik oldu. Değişiklik sonrası topla daha çok oynayan pozisyon üretmeye çalışan taraf Meksika olarak göze çarptı.

Üst üste ataklar üreten Meksika Layun'dan sonra Hector Herrera ile gole yaklaştı. Peraltı'nın pasıyla topla buluşan Herrera'nın vuruşu az farkla auta gitti.

İlk yarının son dakikalarında Hollanda, Robben ile çok net bir pozisyondan sonuç alamadı.

İlk yarı 0-0 eşitlikle sona erdi.

İkinci 45 dakikaya fırtına gibi başlayan Meksika çok geçmeden Hollanda karşısında golü buldu. Meksika da sahneye çıkan tanıdık bir isim oldu bir dönem Galatasaray forması giyen Giovani Dos Santos oldu.

GOL 48.DK (DOS SANTOS): Ceza sahasının dışında rakibinden seken topu önünde bulan Giovanni Dos Santos göğsüyle kotrol yaptıktan sonra, Blind ve Wijnaldum ile mücadeleye girdi. Bu iki Hollandalı futbolcunun baskısına rağmen harika bir şut çıkaran Dos Santos kaleci Cillessen'i avladı ve Meksika'yı 1-0 öne geçirdi.

KURTARICI SNEIJDER!

Kalesinde golü gördükten sonra beraberlik için Meksika kalesini abluka altına alan Hollanda, özellikle kanat organizasyonlarıyla etkili olmaya başladı. Üst üste pozisyon bulan Portakallar, Robben ile beraberliğe çok yaklaştı.

OCHOA YİNE DEVLEŞTİ!
Yine sahneye Ochoa çıktı. Sağ kanattan çalımlarla gelen Robben'in sert şutunu kaleci Ochoa harika çıkardı ve beraberliğe izin vermedi.

Meksika 61. dakikada oyuncu değişikliğine gitti. Javier Aquino oyuna girerken golü atan Giovani Dos Santos oyundan çıkan isim oldu.

Maçın son dakikalarında Meksika ceza sahası içine yerleşen Hollanda beraberlik golü için tüm olanıklarıyla saldırmaya başladı. Gol için her yolu deneyen Portakallarda sazı eline alan isim Wesley Sneijder oldu. Galatasaraylı yıldız adeta takımına hayat verdi ve skoru 1-1'e getirdi.

GOL 88.DK (SNEIJDER): Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda top Hollandalı futbolculardan ceza sahası dışındaki Sneijder'in önüne sekti. Topun gelişine çok sert bir vuruş çıkaran Sneijder, karşılaşmaya beraberliği getirdi.

Sneijder'in golüyle yeniden dirilen Hollanda, bu kez galibiyet için morali düşen Meksika kalesine yüklenmeye başladı. Portakallar 90+2. dakikada penaltı kazandı. Ceza sahası içinde yerde kalan Robben takımına umut ışığı oldu.

GOL 90+4.DK (HUNTELAAR): Penaltı atışında topun başına geçen Huntelaar, Hollanda'yı 2-1 öne geçirdi.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca Hollanda, muhteşem bir dönüşe imza attığı maçta Meksika'yı 2-1 yenerek adını çeyrek finele yazdırdı.

HOLLANDA:2-MEKSİKA:1

Stat: Castelao
Hakemler: Pedro Proenca, Bertino Miranda, Jose Trigo (Portekiz)
Hollanda: Jasper Cillessen, Ron Vlaar, Stefan De Vrij, Paul Verhaegh (Dk. 56 Memphis Depay), Daley Blind, Nigel De Jong (Dk. 9 Bruno Martins Indi), Dirk Kuyt, Georginio Wijnaldum?, Wesley Sneijder, Arjen Robben, Robin Van Persie (Dk. 76 Klaas Jan Huntelaar)
Meksika: Guillermo Ochoa, Francisco Rodriguez, Rafael Marquez, Hector Moreno (Dk. 46 Diego Reyes), Paul Aguilar, Miguel Layun, Hector Herrera, Carlos Salcido, Andres Guardado, Giovani Dos Santos (Dk. 61 Javier Aquino), Oribe Peralta (Dk. 75 Javier Hernandez)
Goller: Dk. 48 Giovani Dos Santos (Meksika), Dk. 88 Wesley Sneijder, Dk. 90+4 Klaas Jan Huntelaar (penaltıdan) (Hollanda)
Sarı kartlar: Dk. 69 Paul Aguilar, Dk. 90+2 Rafael Marquez, Dk. 90+4 Andres Guardado (Meksika)


HOLLANDA - MEKSİKA MAÇININ GOLLERİ TIKLA İZLE

KOSTA RİKA - YUNANİSTAN MAÇININ GOLLERİ TIKLA İZLE