Hollanda'ya misilleme!

Hollanda'ya misilleme!

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğunun giriş ve çıkışları güvenlik
gerekçesiyle kapatıldı. 

Ayrıca Hollanda Büyükelçiliği Maslahatgüzarının evi ile Başkonsolosun konutu da aynı uygulamaya tabi tutuldu. 

Hollanda yönetimi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Hollanda'da yaşayan Türk toplumuyla ve diplomatik temsilcilerle bir araya gelmek üzere bugün yapacağı ziyaretleri engellemişti.



İSTANBUL'DA GİRİŞ VE ÇIKIŞA KAPATILDI
Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosluğu da, güvenlik gerekçesiyle giriş ve çıkışlara kapatıldı.

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bulunan başkonsolosluk önünde polis ekipleri tarafından barikat konuldu. Polis araçlarının da bekletildiği başkonsolosluk önünde güvenlik önlemleri alındı. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının Hollanda'ya inişine izin verilmemesi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın da aracının Hollanda Türkiye Başkonsolosluğu önünde durdurulmasına tepki gösteren bazı vatandaşların ise başkonsolosluk önüne toplandığı görüldü. 

ANKARA'DA DA KALABALIK TOPLANIYOR
Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliği önünde toplanan vatandaşlar, protesto gösterisinde bulunuyor. Hollanda'nın Türk bakanlara yönelik tutumunun ardından vatandaşlar, Turan Güneş Bulvarı'ndaki Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliği önünde toplanmaya başladı.               

Vatandaşların protestoları sürüyor.               

Öte yandan polis ekipleri, büyükelçiliğin bulunduğu Hollanda Caddesi'ni çift taraflı araç trafiğine kapattı.