HSYK Üyesi Kerim Tosun tutuklandı

HSYK Üyesi Kerim Tosun tutuklandı

Nöbetçi sulh ceza hakimliklerince sorguları yapılan aralarında Balyoz davası savcılarından Savaş Kırbaş ve FETÖ/PDY lideri Fetullah Gülen hakkında "mehdi" nitelemesinde bulunan eski İstanbul 18. Asliye Ceza Hakimi İlfan Karagöz'ün de bulunduğu 63 hakim ve savcı tutuklandı.

Hakimliklerce sorgulanan 36 kişi ise adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında, aralarında Ergenekon davasına bakan hakimlerden Sedat Sami Haşıloğlu, Balyoz davası savcılarından Hüseyin Kaplan'ın da bulunduğu 34 hakim-savcı ise aranıyor.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) mensup olduğu gerekçesiyle hakkında gözaltı kararı verilen 38 hakim ve savcıdan 30'u yakalandı. Bunlardan 17'si tutuklanırken, 13'ü adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. Hakim Gökmen Demircan ile savcı Hikmet Usta'nın da aralarında bulunduğu 8 kişi ise aranıyor.

NESİBE ÖZER DE TUTUKLANDI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekillerinin talimatıyla İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'nde görevli 45, Bakırköy Adalet Sarayı'nda görevli 60 ve Küçükçekmece Adliyesi'nde görevli 35 olmak üzere 140 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

Nöbetçi Bakırköy sulh ceza hakimlikleri, eski HSYK 2. Daire Başkanı Nesibe Özer'in de aralarında bulunduğu 74 hakim ve savcının tutuklanmasına karar verdi, 31 hakim ve savcının ise adli kontrol tedbirleri uygulanarak, serbest bırakılmasına hükmedildi. Bir kişi ise savcılıktaki işlemlerinin ardından serbest kalırken, 34 hakim ve savcı ise aranıyor Haklarında gözaltı kararı olan hakim ve savcılardan 2'sinin Bakırköy Adalet Sarayı'nda işlemleri devam ediyor.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü, Kaçakçılık ve Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan Anadolu Adalet Sarayında görevli 110 hakim ve savcıdan 102'si yakalandı.

İşlemleri tamamlanan ve tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen 102 şüpheliden 64'ü "silahlı terör örgütüne üye olma'' ve ''cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs'' suçlarından tutuklandı.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, 34'ü adli kontrol hükümleri kapsamında olmak üzere 38 hakim ve savcının da serbest bırakılmasına karar verirken, haklarında gözaltı kararı bulunan 8 kişinin aranmasına devam ediliyor.

Soruşturma kapsamında tutuklananlar arasında, eski HSYK 1. Daire Başkanı ve Anadolu 3. İş Mahkemesi Hakimi İbrahim Okur da bulunuyor.

HSYK ÜYESİ KERİM TOSUN TUTUKLANDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlattığı soruşturma kapsamında, HSYK Üyesi Kerim Tosun ile 17 hakim ve savcı daha tutuklandı.

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından hakkında gözaltı kararı verilen 5 HSYK üyesinden Tosun bulunamamıştı. HSYK üyeliği düşürülen Kerim Tosun, dün yakalandı. Savcılık sorgusu tamamlanarak nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen Tosun tutuklandı. Böylece, hakkında gözaltı kararı verilen ve üyelikleri düşürülen 5 HSYK üyesi tutuklanmış oldu.

Bu arada, savcılık sorguları tamamlanarak, nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen 17 hakim ve savcı hakkında daha tutuklama kararı çıktı.