HÜDA PAR GENEL BAŞKANI YAPICIOĞLU: "17 ARALIK OPERASYONLARI YOLSUZLUK OPERASYONLARI DEĞİL, HÜKÜMETE DARBE GİRİŞİMİDİR"

HÜDA PAR GENEL BAŞKANI YAPICIOĞLU: "17 ARALIK OPERASYONLARI YOLSUZLUK OPERASYONLARI DEĞİL, HÜKÜMETE DARBE GİRİŞİMİDİR"

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "17 Aralık operasyonları yolsuzluk operasyonları değil, hükümete darbe girişimidir" dedi.
Bitlis İl Kültür Merkezi’nde düzenlenen HÜDA PAR 1. Olağan İl Kongresi’ne katılmak üzere kente gelen Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu, 17 Aralık operasyonlarının sadece yolsuzlukları soruşturmak amacıyla yapılmış safça bir operasyon olmadığını, hükümete bir darbe girişimi olduğunu söyledi. Kimseyi suçlama peşinde olmadıklarını ifade eden Yapıcıoğlu, "Peki bu iddialar gerçek dışı mı, yani yolsuzluk yapılmamış mı? Kimseyi peşin peşin suçlama peşinde değiliz. Operasyonlar ve soruşturmalarla ilgili yargıdaki ve emniyetteki bazı adamları kullanarak hükümete bir darbe girişiminde bulunmuş olabilirler. Ama bu size yapılmış olan ve yapılmakta olan yolsuzluğun üstünü örtmek anlamına gelmez. Eğer birinin size darbe yapmasını istemiyorsanız, bu yumuşak karnınıza bir çare bulun" dedi.
"İÇ GÜVENLİK PAKETİ DİYARBAKIR VE CİZRE’DEKİ OLAYLARDA KULLANILIYOR"
İç güvenlik paketinin düzenlenmesi gerektiğini ifade eden Yapıcıoğlu, jandarmanın ve polisin elinin kolunun bağlı olduğunu belirtti. Diyarbakır ve Cizre’deki olayların iç güvenlik paketiyle kullanıldığını söyleyen Yapıcıoğlu, "Cizre’de 8 saat boyunca bir mahalledeki bir Kur’an kursu ve cami ağır makineli silahlarla taranırken, Şırnak Valisi neredeydi? ’Yeni duydum haberim yok, olsa müdahale ederdim’ diyor. Öyleyse bu iç güvenlik paketinin düzenlenmesi gerekiyor. Jandarmanın, polisin eli kolu bağlı. Bu Cizre’deki halkı sokağa dökenler hani siz diyordunuz ya ’Biz halkı özgürleştireceğiz ve biz özgürlüklerin önünü açıyoruz’. Bakın dikkatli olun, uyanık olun. Kimin ekmeğine yağ sürdüğünüzü görün. O vahşeti sergileyip, tehdit sözleri savuruyorsunuz. Bununla şimdi olağanüstü halin, yarın da askeri bir darbenin zeminini hazırlıyorsunuz, uyanık olun. Bunu bilerek yapıyorsanız o ayrı. Bu milleti kandırmaktan vazgeçin. Bu milletin evladını birbirine öldürtmeyin, birbirine düşürtmeyin" diye konuştu.