Hüda-par Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan Gündeme İlişkin Değerlendirme

Hüda-par Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan Gündeme İlişkin Değerlendirme

Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Şırnak’ın Cizre ilçesindeki olaylara ilişkin yaptığı açıklamada, "Benzer olayların tekrar yaşanması tehlikesi ne yazık ki vardır. Çünkü zihniyet değişmemiştir. PKK ve bağlı kurumları kendilerine tabi ve teslim olmayanları düşman olarak tanımlamaya devam etmektedir" dedi.
Kayapınar ilçesindeki parti binasında basın açıklaması düzenleyen Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, 6 Ekim ve sonrasında kendilerine yönelik yapılan saldırıların faillerin hala bulunmadığını söyledi. Yapıcıoğlu, "Kurban Bayramı’nın 4. gününde canavarca katledilen Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Hasan Gökguz ve Riyad Güneş’in katil zanlılarından bazılarının yakalandığı açıklandı. Ancak Karlıova ilçe yöneticimiz Cengiz Tiryaki, 30 Mart seçimlerinde belediye meclis adayımız Turan Yavaş ve parti üyelerimiz Cumali Güneş ile Fethi Yalçın’ın katilleri halen aramızda kollarını sallayarak dolaşmaya devam etmektedir. 6-8 Ekim olaylarında yaşanan barbarlığa kamuoyu tepki gösterince, vandalları sokağa çağıranlar mahcup bir edayla ve boncuk boncuk terledi. 6 Ekim’de tabanımıza sokağa çağırdığımızda şiddet olsun istememiştik. Diye ifadeler kullandı. Saldırı olabileceğini öngörememiştik. Bu sözlerini unutmuş olabilirler ancak biz unutmadık. Halkın unutmuş olabileceğini de düşünüyor olmalılar ki şimdi o barbarlığı görkemli bir serhıldan olarak tanımlamaya başladılar" diye konuştu.
"CİZRE PİLOT BÖLGE SEÇİLDİ PROVOKATÖRLER İŞ BAŞINDADIR"
Cizre’nin pilot bölge seçildiğini ve provokatörlerin iş başında olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu, "Paralel yapı emniyetçilerinin burayı karıştırdığı gibi söylemler dile getirildi. Olaylar bu söylemler üzerinden yorumlanıyor. Halbuki PKK, hayata geçirmeye çalıştığı kanton uygulaması sadece Cizre’de yoktur. Yüksekova, Silopi ve Hakkari’deki uygulamaları Cizre’den aşağı değil. Ancak Cizre’de Müslümanları bölgeden uzaklaştırıp, kendilerine göre farklı unsurlardan arındırma istekleri, direnişine takıldığı için bu şekilde olaylar patlak verdi. Adı sayılan yerlerde PKK ve uzantılarının uygulamaya koydukları sisteme henüz direnen çıkmadığı için durum normal görünüyor. Bu yerlerde de devlet güçleri Cizre’deki gibi sokaklara giremezler. Buralarda PKK’nın uygulamalarına direnen olmadığı için dışarıdan sakin ve sorunsuz görülüyor. Ancak halk bu baskı ve tekçi zihniyete ilelebet sessiz kalamaz. Halkın bölge sorunlarının çözüm konusunda henüz ümidi olduğu, süreç sonunda bu baskılar ve tekçi zihniyetin biteceği kanaati olduğu için beklemektedir. Bir gün bu baskıların oluşturduğu baraj patlak verirse hayal bile edilemeyen sonuçları olacaktır.Olay Cizre ile sınırlı değildir. Sorunların üstünü örtmekle, sorunlar görmezden gelinmekle halledilmez" şeklinde konuştu.