HÜDA-PAR üyeleri gıyabi cenaze namazı kıldı

HÜDA-PAR üyeleri gıyabi cenaze namazı kıldı

Selçuklu İlçesi Şerafettin Camii önünde kılınan cenaze namazına camiden çıkan bazı vatandaşların yana sıra HÜDA-PAR üyeleri katıldı. Parti üyeleri, cami çıkışında megafonla 'PKK çapulcuları eliyle şehit olan müslüman kardeşlerimiz için gıyabi cenaze namazına' diyerek, cemaati namaza davet etti.

Cenaze namazının ardından basın açıklaması yapan HÜDA-PAR İl Başkanı Halis Özelçi, son günlerde yaşanan olaylara değinerek, 'Mesele 'Kobani' değil. Mesele şehirleri yakıp yıkmaktır. Mesele Kürtler arasında bir kardeş kavgası başlatmaktır. Mesele bölgeyi zayıflatıp Amerika ve uşaklarına müdahale için zemin hazırlamaktır. Mesele ikinci bir gezi kalkışı yaratmaktır. Mesele Amerika'yı rahatsız eden HÜDA-PAR ve İslami sivil toplum kuruluşlarıdır. İslami çalışmalarıdır. Mesele onları rahatsız eden bütün Müslümanlardır. Mesele Kobani olsaydı bu savaş Kobani'de verilirdi" dedi.

Açıklama sırasında tekbir getirerek 'Müslüman uyuma, kardeşine sahip çık', 'Kahrolsun PKK' ve 'Türk-Kürt kardeştir PKK kalleştir' sloganları atan partililer, daha sonra sessizce dağıldı.