Hükam’dan “kadına Yönelik Şiddet” Konulu Konferans

Hükam’dan “kadına Yönelik Şiddet” Konulu Konferans

Hitit Üniversitesi Kadın ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜKAM) tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü, “Kadına Yönelik Şiddet” konulu bir konferans düzenlendi.
Konferansı Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, HÜKAM yönetim kurulu üyeleri, öğretim elemanları, öğrenciler ve davetliler izledi.
Şiddetin toplumun her alanında engellenmesinin önemine vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, bu farkındalık faaliyetlerinin daha da yaygınlaştırılarak devam etmesinin ve kadına yönelik şiddeti engellemek için birincil derecede eğitim ve ekonomi ile ilgili sorunların çözülmesinin gerektiğini söyledi.
Psikiyatrist Yrd. Doç. Dr. Ece Yazla ise şiddetin, kadınların beden ve ruh sağlığını tehdit eden önemli bir sağlık sorunu olduğunu ancak kadına yönelik şiddetin en yaygın ve gizli olanının aile içi şiddet olduğunu olduğuna dikkat çekti.
Uzman Psikolog Elif Demir; genel olarak tüm toplumun şiddete yönelik tutumlarının azaltılmasının sağlanması, toplumun değer yargılarında değişiklik oluşturulması, evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmetlerinin artırılması, tıbbi kayıtların doğru tutulması ile gerçekleştirilebileceğini dile getirdi.
HÜKAM Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Tuğba Gülen de, kadına yönelik şiddet ile ilgili rakamlara bakıldığında Türkiye’nin kadına şiddet önleme konusunda kaybedecek vakti olmadığını, bunun için sistematik olarak başlattıkları bu farkındalık faaliyetlerini devam etmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.