Hükümlülere bir kolaylık daha!

Hükümlülere bir kolaylık daha!
Denetimli Serbestlik Kanunu ile hürriyetlerine kavuşan hükümlülere bir kolaylık daha getirildi. Belli aralıklarla bağlı bulundukları karakola giderek imza atma şeklinde tedbir uygulanan mahkumlara muhtarlıkların kapıları da açıldı. Bundan sonra hükümlüler, ikamet ettikleri adresteki muhtarlıklara da gidip imza atabilecek.
Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından Osmangazi ilçesindeki muhtarlara seminer verildi. Bursa Denetim Serbestlik Müdürü Fatih Sancak, cezaevinden çıkan pek çok hükümlüye iş imkanı sağladıklarını anlattı. Denetimli Serbestlik Uzmanı Beril Ağcıhan ise, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’ne gelen hükümlülerin karakolların yanı sıra muhtarlıklara da imza atabileceklerini müjdeledi. Karakolun uzak olması, yürüme engeli ve ulaşım zorluğu çekenlerin muhtarlıklarda da imza atabileceğini anlatan Ağcıhan, “Hükümlü ile diyalog, kanunlar çerçevesinde olmalıdır. Kesinlikle imza atma durumu suiistimal edilmemelidir. İyi niyet kullanarak toplu halde veya birkaç gün sonra imza atılma gibi tespitlerde muhtarın hareketi resmi evrakta sahteciliğe dönüşür. Hükümlü de yeniden cezaevine götürülür” dedi.

Denetimli serbestlik sürecinde tebligatla alakalı bilgilendirme ve suçtan zarar gören kişiler ile hükümlülerin yönlendirilmesi noktasında muhtarların desteğini beklediklerini kaydeden Ağcıhan, koruma kurullarında taleplerinin değerlendirilebileceğini, uygunsa gerekli yardımların yapılabileceğini söyledi. Seminer, muhtarların sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi.