Hurma Mahallesi’ne Yeni İki Park

Hurma Mahallesi’ne Yeni İki Park

Konyaaltı Belediyesi, Hurma Mahallesi’ne iki yeni park yapıyor.
Konyaaltı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Hurma Mahallesi’nde toplam 5 bin 100 metrekare büyüklüğünde iki yeni parkın yapımı için start verdi. Hurma Mahallesi’nde son derece modern şekilde projelendirilen parkların yaklaşık üç ay gibi kısa bir süre içinde tamamlanması hedefleniyor.
Hurma Mahallesi 278 ile 280 sokak kesiminde 2 bin 748 metrekare alan üzerine inşa edilecek olan park içersinde 320 metrekare alana sahip çocuk oyun alanı, 1 adet engelli çocuk oyun grubu, bir adet tahterevalli, bir adet ikili engelli salıncak yer alacak. Ayrıca parkın etrafını çevreleyecek olan esnek zeminli koşu parkuruyla da mahalle sakinleri, geniş spor alanı kazanmış olacak. Yine Hurma Mahallesi 249-290 sokak kesişimin de bulunan 2 bin 340 metrekare park alanında ise fitnes sokak tipi spor aletleri, çocuk oyun grubu, görme engelli vatandaşlara uygun yürüyüş yolları yer alacak.
Tüm projelerinde doğayı ön plana çıkaran Konyaaltı Belediyesi, Hurma Mahallesi’nde inşa edilecek parkın 3’te 2’sini yeşil alan olarak düzenliyor. Bin 500 metrekare alanı yeşil alan olarak planlayan Konyaaltı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü üç yeni parkı da bir birinden çeşitli ağaç ve çim ile yeşillendiriyor.
Hurma Mahallesi’ne 11 park yaptıklarını ve yeni inşa edilecek parklar ile birlikte bu sayının 13’e çıkacağını dile getiren Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Konyaaltı Belediyesi olarak bölge sakinlerinin sağlıklı bir yaşam sürdürebilecekleri doğayla bütün bir kent oluşturmanın çabası içinde olduklarını söyledi.