Hüseyin Çelik'ten flaş açıklama

Hüseyin Çelik'ten flaş açıklama

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başdanışmanı Hüseyin Çelik, dün NTV’de katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Çelik, şehit haberleri anımsatılarak yöneltilen “Bu tablo partileri koalisyona mı zorluyor, erken seçim zorlaşıyor mu?” yönündeki soru üzerine, “Terör olursa koalisyon olur, terör iki partiyi veya başka partileri koalisyona itiyor. Türkiye büyük ülkedir. Zor bir coğrafyadadır. Bu yapı asli, kalıcı hükümetin kurulmasını gerektiriyor” dedi.

"HER KONUDA UZLAŞMASI GEREKMEZ"

Çelik, istikşafi görüşmelerde hangi konularda uzlaşma sağlanamadığı yönündeki soruya, “Eğer bir koalisyon olursa bunların bir önemi yok. Koalisyonu kurmak için her detayda anlaşmak gerekmiyor. Milimetrik olarak Ak Parti CHP’nin her konuda uzlaşması gerekmez” dedi.

"KİMSENİN HADDİ DEĞİL"

Çelik, “Cumhurbaşkanı’nın durumu gündeme geldi mi istikşafi görüşmelerde” sorusu üzerine de, “Cumhurbaşkanı’nın meşruiyetini tartışmak kimsenin haddi değil” dedi.

"TABAN KOALİSYON İSTEMİYOR"

Ak Parti tabanının CHP ile koalisyona sıcak bakmadığı iddialarının anımsatılması üzerine Çelik şunları söyedi:

“Bizim tabanımız 13 yıldır tek parti tarafından oluşturulan hükümet modelinin Türkiye’ye neler kazandırdığının farkında bir taban. Koalisyon bizim arzumuz değil. CHP ile de başka partiyle de tabanımız koalisyonu istemiyor” dedi.

"CUMHURBAŞKANI ESNEKLİK YAPABİLECEK DURUMDA DEĞİL"

Çelik, CHP Sözcüsü Haluk Koç’un, “45 günlük süre bağlayıcı değil açıklaması”nın anımsatılması üzerine de, “Anayasa 45 günlük süre belirlendiğine göre bu bağlayıcıdır. Türkiye’yi daha fazla sürüncemede bırakmanın anlamı yoktur. Cumhurbaşkanı tek başına esneklik yapabilecek durumda değil diye düşünüyorum” dedi.

"MHP'NİN YAKLAŞIMI IRKÇI"

MHP yetkillerinin son zamanlarda Ak Parti’yi eleştiren, “had aşan” açıklamalar yaptıklarına işaret eden Çelik, şunları söyledi: “ MHP’nin yaklaşımı bu. Asimileci, ırkçı, inkar edici. Bununla zaten ülke bu noktaya geldi. Sürecin mutlaka konuşulması gerekiyor ama PKK’nın istediği şartlarda değil bu ülkenin insanının istediği şartlarda.”