Huzur evinde çıkan yangında 1 kişi hayatını kaybetti

Huzur evinde çıkan yangında 1 kişi hayatını kaybetti

İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı huzurevinin 3 katında henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Görevlilerin durumu bildirmesi üzerine huzurevine 15 itfaiye ekibi ve 10 ambulans sevk edildi. Ambulanslar dumandan etkilenen bazı yaşlıları çevredeki hastanelere götürdü. Sağlık görevlilerince bazı kişilere de huzurevi bahçesinde oksijen verildi.



Çevik Kuvvet ekipleri, huzurevi çevresinde güvenlik önlemi alarak vatandaşları uzaklaştırırken itfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi uzun süre devam etti.



1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Hurriyet.com.tr'nin edindiği bilgilere göre yoğun dumandan etkilenen KOAH hastası 82 yaşındaki Mehmet Baran kaldırıldığı Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Yangında çeşitli nedenlerden dolayı yaralanan 11 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.



FACİADAN DÖNÜLDÜ

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni yaptırdığı binada çıkan yangının nedeninin elektrik kontağından olduğu düşünülürken, yangına hızlı müdahale edilmesi büyük bir faciayı önlemiş oldu.

VALİ TOPRAK VE BELEDİYE BAŞKANI KOCAOĞLU OLAY YERİNE GELDİ

İzmir’in Buca İlçesi’nde, 1 kişinin hayatını kaybettiği 2 kişinin de ağır yaralandığı ve 32 kişinin dumandan etkilendiği huzurevi yangınından sonra İzmir Valisi Mustafa Toprak ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, olay yerine giderek yetkililerden bilgi aldı. Vali Toprak, "Çok üzücü bir olay yaşadık. Bugün akşam saatlerinde Zübeyde Hanım Huzurevi’nde yangın çıktı. Dumandan etkilenmek suretiyle 30 kişi çeşitli hastanelere kaldırıldı. Dumandan etkilenenlerin 2’si hariç genel durumları iyi gözüküyor. İkisinin de durumları oldukça kritik. Geçmiş olsun diliyoruz. Ekiplerimizin zamanında müdahalesi devam ediyor. İlk planda elektrik kontağı olabilir deniliyor, ama detaylı incelemeyi bitirdikten sonra sonuca ulaşılabilir" dedi.

TAHLİYELER DEVAM EDİYOR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, "Hepimize geçmiş olsun, huzurevimizde yangın çıktı. İtfaiyemiz yangına zamanında müdahale etti. Yaşlılarımız içeriden çıkarıldı, maalesef KOAH hastası olan 1 kişiyi kaybettik. Yaşlılarımızı Eşrefpaşa Hastanesi’ne tahliye ediyoruz" diye konuştu. Hastanelere kaldırılan 30 kişinin tedavilerinin devam ettiği belirtildi.