Huzurlu Aile ve Gençlik Merkezi'nin temeli atıldı

Huzurlu Aile ve Gençlik Merkezi'nin temeli atıldı
Cumhuriyet Mahallesi'nde İnegöl Belediyesi'nin tahsis ettiği 305 metrekare alana 5 katlı olarak inşa edilecek merkez bin 500 metrekare kapalı alana sahip olacak. 120 öğrencinin eğitim göreceği, 60 öğrencinin de kreş olarak yararlanacağı merkezin bir yılda tamamlanması hedefleniyor. 700 bin liraya mal olması beklenen eğitim merkezinin temel atma töreninde konuşan AHİD Başkanı Naci Köseoğlu, “Aile Hayatı İyileştirme Derneği, Abdullah Büyük hocamızın 2006 ve akabindeki 3 yıl boyunca İnegöl’de gece gündüz, yağmur çamur demeden verdiği konferanslarla tohumunu atmış olduğu bir dernek. 2007 yılından beri İnegöl halkına hizmet etmeye çalışıyoruz. Artık hizmetlerimiz kendi binamıza sığmıyor. Belediye başkanımızın desteği ile kendi binamızın temelini atmanın sevincini yaşıyoruz. Hayırlı olsun" dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “İnegöl’de ticaretin yanı sıra sosyal hayat da canlanıyor. Ama bununla beraber bazı sıkıntılar ortaya çıkıyor. Cebinizi bir şekilde doldurabilirsiniz, ama yüreğinizi doldurmak o kadar kolay değil. Bunlar gerçekten parayla yapılacak işler değil. Bu tip faaliyetlere destek olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.



Ribat Eğitim Vakfı Genel Başkanı Abdullah Büyük de, “Bir Müslüman olarak bu ülkenin üzerimizde çok hakkı var. Bu hakkın karşılığını herkesin ödemesi lazım. Ecdadımızın bıraktığı bu toprakları gelecek nesle en iyi şekilde teslim etmekle mükellefiz. Biz de gücümüz nispetinde, ülke genelinde 44 kurum oluşturduk. Bugün temelini atacağımız merkezimiz 45’nci kurumumuz olacak. Bizim ‘3K’ formülümüz vardır. Bu, toplumun karnını, kalbini ve kafasını besle formülüdür. Bu 3K formülünü her alanda, her yerde hayata geçirme imkanını bulursunuz. Temelini atacağımız hizmet binasında öksüzlerimiz, yetimlerimiz, muhtaçlarımız hem karnını doyuracak, hem de manevi yönden beslenecekler” dedi.