İbb Güney Kore’de İstanbul’u Tanıtacak

İbb Güney Kore’de İstanbul’u Tanıtacak

Güney Kore’de "İstanbul Kore’de 2014" başlığı ile 10 gün boyunca tanıtım düzenleyecek İstanbul Büyükşehir Belediyesi, turist sayısını da yüzde yüz arttıracak. Geçtiğimiz yıl İstanbul’da düzenlenen kültür günleri ile Güney Koreli turistlerin ilgisini çekmeyi başaran İBB, Türk filmleri ve tiyatronun da yer aldığı etkinliklerle İstanbul’u tanıtacak.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi "İstanbul Kore’de 2014" organizasyonuyla Kore Cumhuriyeti’nin 3 kentinde kapsamlı bir Türkiye tanıtımı gerçekleştiriyor. “İstanbul Kore’de 2014" başlığıyla düzenlenen etkinliklerin sloganı “Yeni bir yolculuk başlıyor” olarak belirlendi. Organizasyon geçen yıl G.Kore’nin İstanbul’da düzenlediği ve yaklaşık 1 ay süren EXPO etkinliklerinin devamı niteliği taşıyor.
HEDEF TURİZME YÜZDE YÜZ KATKI
G.Kore EXPO 2013 etkinliklerinin açılışı geçen yıl Sultanahmet Meydanı’nda o dönem başbakanlık görevinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile G.Kore Başbakanı Chung Hong Won’un katıldığı görkemli bir törenle yapılmıştı. Bu etkinliğin ardından bir önceki yılın ilk altı ayına göre İstanbul’a gelen Güney Korelilerin sayısı yüzde 33.72 arttı. Güney Kore, organizasyon sonrasında ilk 6 ayda Türkiye’yi en çok ziyaret eden ülkeler arasında 20. sıradan 13. sıraya yükseldi. 2013 yılında Türkiye’ye gelen G.Koreli turist sayısı toplam 166 bin civarındayken 2014’ün ilk 6 ayında bu rakam 132 bin seviyesine ulaştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin G.Kore’de düzenlediği tanıtım etkinliklerinin ardından artışın yüzde 100’e ulaşması hedefleniyor.
KORELİ VATANDAŞLAR TÜRK SİNEMASIYLA TANIŞACAK
Açılışı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından yapılan etkinlikler 12 Eylül’de Gyeongju kentinde start alacak. Başkent Seul ve Türk Şehitliği’nin bulunduğu Busan kentlerinde yaklaşık 10 gün devam edecek etkinlikler nedeniyle G.Kore kentleri Türk bayraklarıyla donatılacak. Etkinlikler kapsamında 2 gün süreyle Kore-Türkiye Edebiyat Sempozyumu gerçekleştirilecek. Sempozyumda Hz. Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bektaş-ı Veli ve Dede Korkut tanıtılacak. Bu sene 100. yılını kutlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları da Şahika Tekand yönetmenliğinde, “Oyun” isimli modern tiyatro eserini sahneye koyacak. Koreli sinemaseverler, “İstanbul Kore’de” etkinlikleri çerçevesinde gösterilecek olan “Türk Sinema Tarihi” belgeselini de izleyebilecek. Etkinlikler arasında Mehter müziğinin yanı sıra Türk Halk ve Türk Sanat Müziği ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın konserleri de yer alacak. Koreliler etkinlikler kapsamında dünyaca ünlü klarnet virtüözü Serkan Çağrı’yı da dinleme fırsatı bulacaklar. Orkestrası ile Kore’de bir konser verecek olan Serkan Çağrı’nın yanı sıra Grup Mihenk de Anadolu rüzgarı estirecek.