"İçine şeytan girdi" deyip 8 yaşındaki oğlunu öldürdü

"İçine şeytan girdi" deyip 8 yaşındaki oğlunu öldürdü

Belçika kamuoyu, hafta sonunda 8 yaşındaki oğlu İbrahim’i bıçaklayarak öldüren Türk kökenli Mihrab Yelman’ı konuşuyor. Psikolojik sorunları olduğu söylenen 33 yaşındaki kadın, hafta sonunda başkent Brüksel’de, Türklerin yoğun olarak yaşadığı Schaerbeek semtindeki evlerinde ‘içine şeytan girdiği’ gerekçesiyle küçük oğlu İbrahim’i önce boğmuş, ardından da bıçaklayarak öldürmüştü. Polise verdiği ilk ifadesinde oğlunun gözlerinde ‘şeytanı’ gördüğünü öne süren genç kadın, cinayeti işlediği için pişman olmadığını söylerken, “Bunun için hapse girmeye hazırım” ifadelerini kullandı.


Eşi Suriye’de savaşıyor
Yelman’ın evlendikten sonra Müslüman olan eşi David Djanga’nın yakın zamanda radikal dinci grupların saflarında savaşmak için Suriye’ye gittiği belirtiliyor. Yelman ailesinin yakınları, Mihrab’ın da Türkiye üzerinden Suriye’ye geçmenin yollarını aradığını söyledi.

Polise tepki
Yerel basın, cinayetin ardından, komşuların olay öncesinde yaptığı ihbarları dikkate almadığı öne sürülen polis teşkilatı içinde soruşturma başlatıldığını duyurdu. Polisin en son cuma akşamı, yine komşuların ihbarı üzerine Yelman’ların evine geldiği, ancak olağandışı bir duruma rastlamadıklarını rapor ettiği belirtiliyor. Mihrab Yelman, pazar yerel saatle 04.00 sularında evinin yakınlarındaki parkta elinde bavulla görülmüş, ardından bölgeye gelen polis ekipleri, genç kadının parka gömdüğü valizin içinde İbrahim’in cesedini bulmuştu.

Satanistleri suçladı
Mihrab Yelman ifadesinde, İbrahim’in gerçek babasının, kendisine tecavüz eden Satanist bir grubun üyesi olduğunu iddia etti. Psikolojik sorunları olduğu bilinen genç kadının durumunun son bir ayda daha da kötüleştiği söyleniyor.