İçişleri Bakanlığından Kürdistan partisi için şok karar!

İçişleri Bakanlığından Kürdistan partisi için şok karar!
Daha önce vermediği parti kuruluşu ile ilgili başvuru alındı belgesini İçişeri Bakanlığı Kürdistan Özgürlük Partisi’ne (PAK) bugün verdi.

PAK Genel Başkanı Mustafa Özçelik, hazırlayacakları tabelayı Ankara’daki genel merkeze asacaklarını söyledi.

Daha önce alınmamıştı

İçişleri Bakanlığına geçen 17 Kasım’da kuruluşlarına ilişkin belgelerini veren Kürdistan Özgürlük Partisi’ne bakanlık daha önce vermediği başvuru alındı belgesini bugün teslim etti. Belgenin alınması ile ilgili açıklama yapan Genel Başkan Mustafa Özçelik, Partiya Azadiya Kürdistan (Kürdistan Özgürlük Partisi) PAK’ın meşruluk temelinde bugünlere gelmiş bir parti olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Yasal oalrak çalışmalarımıza devam edeceğiz"

"Bugünden sonra hem meşru, hem de yasal bir parti olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Belgenin alınması ile Kürdistan isimli partilerin kurulabilmesi anlamında, düşünce ve örgütlenme özgürlüğü yolunda da önemli bir kazanımdır. PAK, özgürlük mücadelesinin asli taraflarından biri olarak çalışmalarını yoğunlaştıracaktır. Parti tabelasını önce Ankara’daki genel merkezimize asacağız."

İçişleri Bakanlığından partiye gönderilen yazıda, "Kürdistan Özgürlük Partisi’nin kuruluşuna dair bildirge ve ekleri İçişleri Bakanlığı’na teslim edilmiş ve buna ilişkin alındı belgesi 2820 sayılı Sayisi Partiler Kanunu’nun 8’nci maddesi uyarınca kendilerine verilmiştir" denildi.