İçme Su Kaynakları Korumaya Alınıyor

İçme Su Kaynakları Korumaya Alınıyor

MUSKİ Muğla genelinde bulunan içme suyu kaynaklarının daha verimli şekilde kullanılması amacıyla içme suyu kaynaklarını mutlak koruma altına alıyor. 1. Bölge Bodrum, 2. Bölge Milas, 3. Bölge Menteşe, Ula, Kavaklıdere ve Yatağanda, 4. Bölge Marmaris ve Datça 5. Bölge Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman ile 6. Bölge Fethiye, Seydikemer bölge müdürlükleri, vatandaşların su ihtiyaçlarını kesitsiz olarak verebilmek için başlattığı içme suyu hatlarındaki düzenleme çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.
Su kesintisi ve diğer konularda sorun yaşayan bölgelerde içme suyu boru hatlarında yenileme çalışmaları yapan MUSKİ, su kaynakları, içme suyu depoları ve maslaklardaki düzenleme çalışmalarına hız kazandırdı.
Önceki yıllarda yaşanan doğal afet ve diğer konular nedeniyle zarar gören ve zaman zaman güvenli olmayan su kaynakları, içme suyu depoları ve maslak arızaları yönetmeliğe uygun hale getiriliyor. Çalışmalar kapsamında 6. bölgede bulunan Seydikemer ilçesi Yaka Mahallesi Kızgölü kaynağı ve isale hattı üzerinde bulunan maslaklar, tel çit ile mutlak koruma altına alındı. MUSKİ tarafından hazırlanan program çerçevesinde Ören Çaygözü kaptajı, Söğütlüdere su kaynağı ve Kırkmuğar içme suyu kaynakları da mutlak koruma altına alınacak.
Konuyla ilgili açıklama yapan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, “İl genelinde toplam 6 bölge müdürlüğümüz bulunuyor. İlçelerimizi bölgelerine göre sınıflandırdık. Bu bölgelerimizde göreve geldiğimiz 6 aylık süre zarfı içinde ilk olarak acil plan çerçevesinde önemli noktalara müdahalelerimizi yapıyoruz. Çözüme ulaştığımız noktalarda ise mutlak koruma alanı oluşturarak dışarıdan gelecek zararları engellemeye çalışıyoruz” dedi.