İçme Suyu Borusu Patladı, Türkiye Aşığı Hollandalı Çiftin Evi Göle Döndü

İçme Suyu Borusu Patladı, Türkiye Aşığı Hollandalı Çiftin Evi Göle Döndü

Bursa’nın Mudanya ilçesinin Güzelyalı bölgesinde içme suyu borusunun patlaması sonucu Hollandalı çiftin evini su basarken, ilçe susuz bıraktı.
Güzelyalı Yalı Mahallesi Çayırbaşı Sokağı’nda BUSKİ’nin içme suyu borusu patladı. Hollandalı Piet de Bot ve eşi Joyce’nin 32 yıldır yazlık olarak kullandıkları dairenin yanındaki bahçede BUSKİ ekipleri patlayan boruyu onarmak için çalışmaya başladı. Kepçe ile kazı yapılırken boru bir anda patladı. Fışkıran sular Hollandalı çiftin evine doldu.
Evlerine giren suları görünce fenalaşan bayan Joyce, 112 ekipleri tarafından Mudanya Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, kocası Piet de Bot ise evinin halini görünce gözyaşlarını tutamadı. Komşuları tarafından teselli edilmeye çalışılan Bot, “Türkiye’yi çok seviyoruz. 32 yıldır yazları Mudanya’ya geliyorum, Türk dostlarımdan gördüğüm yakınlık beni ve eşimi bu ülkenin aşığı yaptı. Ancak bu yaşanan olay beni ve bilhassa eşimi çok üzdü. BUSKİ’ye yöneticimiz şifahen bildirmesine rağmen, 2 aydır buradan akan suya müdahale edilmedi. Bir gün evvel dilekçe ile BUSKİ’ye başvurduk. Bugün yapılan çalışmalar sırasında da kepçe ile kazılan borunun patlaması yüzünden çok mağdur olduk” diye dert yandı.
Onarım bitinceye kadar ilçeye su verilemeyeceği öğrenildi. BUSKİ ekipleri ve yetkililer patlayan boru hakkında kendilerine bir gün önce dilekçe verildiğini ve hemen çalışmaya başladıklarını, ancak kazı yaparken borunun patladığını, en kısa zamanda onarımı bitirip şebekeye tekrar su verileceğini söyledi.