İçme Suyu İçin Yeni Kaynak Bulundu

İçme Suyu İçin Yeni Kaynak Bulundu

Simav Belediye Başkan Vekili Adil Biçer, kuraklıktan kaynaklanan su sorunu nedeniyle 3 ay önce başlatılan çalışmalar kapsamında yeni bir kaynak bulunduğunu bildirdi.
Başkan Vekili Biçer, 25 bin nüfuslu turistik ilçede kuraklıktan dolayı yer altı suyunun azalmasının ardından Belediye olarak 15 Ağustos 2014 tarihinde Kekliktepe Mahallesi Hareket Suyu Mevkii’nde bir sondaj firması aracılığı ile başlattıkları içme suyu arama çalışmalarından iyi sonuçlar elde ettiklerini ve mutlu sona ulaştıklarını söyledi.
150 metre derinlikte elde edilen saniyede 28 litrelik içme suyunu tahlile gönderdiklerini ifade eden Başkan vekili Biçer, “Sonuçların iyi gelmesini bekliyoruz. Sonuçlar elimize geçer geçmez Kekliktepe Mahallemizde bulduğumuz altın değerindeki kaliteli yeni kaynak suyumuzu hemen içme suyu şebekemize bağlayarak ilçe halkının hizmetine sunmayı düşünüyoruz. Böylelikle ilçe halkının çektiği su sıkıntısı sona erecek” dedi.
25 bin nüfuslu ilçe merkezinde 19 bin dolayında içme suyu abonesi bulunduğuna vurgu yapan Başkan Vekili Biçer, vatandaşların günlük olarak tükettiği yaklaşık 5 bin litre dolayındaki içme suyunun ilçenin değişik bölgelerindeki 5 ayrı kaynaktan karşılandığını söyledi.
Simav’da vatandaşların kaliteli içme suyu tüketmesi için çaba sarf ettiklerini dile getiren Başkan Vekili Biçer, ekonomik ömrünü tamamlayan ve yüzde 60 oranında kaçaklara sebep olan yer altı içme suyu şebekesinin 2015’de yenisi ile değiştirileceğini söyledi.(MY-EFE)