İddianame tamam!

İddianame tamam!

İTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden bu yıl mezun olan Halit Ayar, 7 Eylül 2019'da iki arkadaşıyla birlikte tramvay durağında otururken ellerinde kırık şişe ve bıçakla para isteyen iki kişi tarafından saldırıya uğrayarak öldürülmüştü. Olaya ilişkin soruşturma, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Murathan Bacara tarafından tamamlanarak 30 Eylül'de hazırlanan iddianame, gönderildiği İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Mahkemece hazırlanan tensip zaptına göre, iki sanık 27 Aralık'ta hakim karşısına çıkacak.

İKİ SANIĞIN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VE 47 YIL 6'ŞAR AYA KADAR HAPİS TALEP EDİLİYOR

İddianamede, sanıklar Emra Yaşar ve Erhan Kurdal hakkında bir suçu işleyememekten dolayı duydukları infialle "Kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

İddianamede ayrıca iki kişiye karşı "Bir suçu işleyememekten duydukları infialle kasten öldürmeye teşebbüs etme" suçundan ayrı ayrı 26'şar yıldan 40'ar yıl ve bir kişiye karşı "Gece vakti silahla yağmaya teşebbüs etme" suçlarından da 5'er yıldan 7 yıl 6'şar ay olma üzere toplam 31 yıldan 47 yıl 6'şar aya kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.