Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Çarşamba

/

Perşembe

12°/

Cuma

12°/

Cumartesi

10°/

Pazar

/

Pazartesi

18°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Yerel İstanbul

İDRAR KAÇIRMA PROBLEMİ, ÖZELLİKLE ERKEK HASTALARDA ÖNEMLİ BİR DEPRESYON SEBEBİ

Her türlü idrar sızıntısı olarak tanımlanan idrar kaçırma, özellikle çalışma hayatı içindeki kişilerde hayat kalitesini etkileyen en önemli sebeplerden. Yapılan çalışmalarda idrar kaçırma yaşayan hastaların neredeyse tüm aktivitelerini...

Yayınlanma:
İDRAR KAÇIRMA PROBLEMİ, ÖZELLİKLE ERKEK HASTALARDA ÖNEMLİ BİR DEPRESYON SEBEBİ

Her türlü idrar sızıntısı olarak tanımlanan idrar kaçırma, özellikle çalışma hayatı içindeki kişilerde hayat kalitesini etkileyen en önemli sebeplerden. Yapılan çalışmalarda idrar kaçırma yaşayan hastaların neredeyse tüm aktivitelerini idrar kaçırmaya göre planladıkları, bu sebeple çalışma hayatından çekinmeleri, aile içinde ve eşler arasında ciddi problemler yaşamaları ve hatta erken emeklilik düşünmeleri gibi sonuçlar doğurabiliyor.
Ürolojik Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Bülent Alıcı, “Öncelikle belirtilmesi gereken, idrar kaçırma nedeni belirlendikten sonra tedavi olasılığının genelde çok yüksek olduğudur. Bunu öncelikle belirtmemizin sebebi, idrar kaçırma nedeniyle hastaların bir sağlık kuruluşuna veya hekime başvurma oranının çok düşük olmasıdır. Bu hastaların tedavilerinin yapılamaması idrar kokmalarına sonuçta sosyal hayattan çekilmelerine sebebiyet veriyor. Bu durum ise depresyonun kaçınılmaz hale gelmesine sebebiyet veriyor” dedi.
Prof. Dr. Bülent Alıcı, prostat operasyonları sonrası şiddetli idrar kaçırma tarifleyenlerde, etkinliği fazla olan sfinkter önerildiğini belirterek, “Sfinkter ameliyatları ve malzemeleri yakın zamana kadar SGK tarafından karşılanarak yapılabiliyordu fakat SGK’nın yapmış olduğu indirim nedeni ile sfinkter temini mümkün olmadığından son dönemde yapılamıyor. Türkiye’de bir çok insanı ilgilendiren ve yaşam kalitesi açısından büyük önem taşıyan bu sağlık sorununun tedavisi için, durumun yeniden değerlendirmesi bir gereklilik olmuştur” dedi.
Bu problemi yaşayan hastaların doktora başvurmasının son derece önemli olduğunu belirten Ürolojik Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Bülent Alıcı; idrar kaçırma problemi yaşayan kimselerin doktora başvurması sonrasında, yapılan sfinkter ameliyatları ile sağlığına tam anlamıyla kavuştuğunu belirtti.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler