Iğdir Belediyesi’nden 2 Dilde Hizmet

Iğdir Belediyesi’nden 2 Dilde Hizmet

Iğdır Belediye Başkanlığı, belediye hizmet binalarında Türkçe ve Kürtçe yazılı tabela astı.
Iğdır Belediyesi, kentte yaşayan Kürt vatandaşların belediyecilik hizmetlerinden daha rahat faydalanabilmesi için Kürtçe ve Türkçe tabelalar asarak çift dilde hizmete geçti. Nüfusunun büyük bölümünü Azeri ve Kürt vatandaşların oluşturduğu Iğdır’da, belediyecilik alanında da çok dillilik hayata geçildi. Iğdır Belediyesi’nce yürütülen çalışma kapsamında, belediye hizmet binalarındaki birimlerin tabelaları Türkçe ve Kürtçe olarak asıldı. Yapılan bu uygulama kapsamında her iki kesimin de belediyecilik hizmetinden rahatlıkla faydalanması amaçlanıyor.
Gazetecilere açıklamalarda bulunan Iğdır Belediyesi Eş Başkanı Murat Yikit, yerel hizmetlerde çok dilli anlayışı benimsediklerini söyledi. Türkiye’de tek br dilin veya tek bir milletin bulunmadığına işaret eden Yikit, "Bu ülkede çok renkli bir kültür var ve biz de hizmeti sunarken sadece bir dile değil, bu kentte yaşayan herkese aynı şekilde yaklaşmamız gerektiğini biliyoruz" dedi.
Yikit, çok dilli belediyecilik kapsamında belediyenin tüm birimlerine Türkçe ve Kürtçe tabelalar astıklarını ifade ederek, "Bu şekilde kentte yaşayan vatandaşlarımızın daha da kaynaşacağına inanıyorum. Halkımız bu konuda bize destek olacaktır, buna inanıyoruz. Yaşamın her alanında çok dili esas aldığımızdan bu hizmetimizin de iyi sonuçlar vereceğine inanıyorum" diye konuştu.
Iğdır Belediyesi Eş Başkanı Şaziye Önder de, bu çalışmayla kentteki etnik grupların birbiriyle daha iyi kaynaşacağını ifade etti. Kentte çok sayıda etnik grubun bulunduğunu vurgulayan Önder, "Iğdır’da sadece bir kesimin yaşadığına inanılıyordu, ancak bu hizmetimizle kentimizdeki çok dilli yaşamı ortaya çıkardık. Bu tabelaların asılması için çok büyük mücadele verildi, şimdi de halkımız bu mücadelenin sonucunu görünce mutlu oluyor. Çünkü kendilerini görünür kılıyor artık. Artık herkes kendi diliyle konuşuyor, kendi diliyle hizmet alıyor. Bu tür hizmetlerimiz ön açıcı oluyor ve halkların kaynaşması açısından da çok faydalı olacak" dedi.