İhh İnsani Yardım Derneği’nden ‘her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ Kampanyası

İhh İnsani Yardım Derneği’nden ‘her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ Kampanyası

İHH İnsani Yardım Derneği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim-Bir-Sen, ortaklaşa düzenledikleri basın toplantısında ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ kampanyasını tanıttı.
Düzenlenen basın toplantısı, Kur’an-ı Kerim okunması ve duaların okunmasıyla başladı. Toplantıda konuşan Kayseri İHH Başkanı Şaban Sözduyar, ellerinden geldiğince insanlara yardım götürmeye çalışacaklarını ifade ederek, “İlki geçen sene başlayan Milli Eğitim Bakanlığı ile İHH İnsani Yardım Vakfı arasında gerçekleştirilen ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Olsun’ projesini inşallah bu sene Eğitim Birsen ve Memur Sen’in katkılarıyla daha da güçlenerek götüreceğiz inşallah. Ben her zaman şu soruyu sorarım kendime. Acaba İHH veya diğer yardım kuruluşları yardım yapmazsa, yetimlerimize bu yardımlar ulaşmazsa bunlar ne yapacak? Ama Allah’ın herkesin rızkına kefil olduğuna inanıyoruz. İnşallah elimizden geldiği kadarıyla bu insanlara yardım götürmeye çalışacağız” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz ise yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik duygusu içerisinde hareket etmenin önemine değinerek, “Bugün dünyanın neresine bakarsanız bakın kanın durulduğu coğrafya Müslüman coğrafyasıdır. Bu bize şunu da gösteriyor, bizim her zamankinden daha çok birlik ve beraberlik duygusu içerisinde mevzulara bakmamız gerektiğini bir kez daha ortaya koyuyor. Bizler Osmanlı’nın torunları olarak bizim İslam coğrafyasındaki vazifemizi, duruşumuzu belki bir kez daha gözden geçirmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Hatice Kurt, İHH’nın yetim çalışmaları ve kampanya hakkında bilgiler verdi.
Toplantıda Eğitim Birsen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan da hazır bulundu.