İhlas Koleji Öğrencisinden İstanbul Birinciliği

İhlas Koleji Öğrencisinden İstanbul Birinciliği

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ekmek israfı konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında şiir kategorisinde birinci olan Bahçelievler İhlas Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Feyza Sena Çifcibaşı, düzenlenen organizasyonla ödülünü aldı.
İsmail Tarman İlköğretim Okulu’nda yapılan ödül törenine İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, okulun yapılmasında bağışçı olarak yer alan ve okula ismini veren İsmail Tarman, Milli Eğitim Şube Müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Ödül törenin açılış konuşmasını yapan Dr. Önder Arpacı düzenlenen bu yarışma ile bir farkındalık oluşturulmasının hedeflendiğini belirtti. Dünya üzerinde israfın akıl almaz boyutlarda olduğuna değinen Arpacı, bir dilim kuru ekmeğe muhtaç insanların var olduğu bir dünyada yaşadığımızı söyledi.
Arpacı’dan sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Dr. Muammer Yıldız da israfın boyutlarını anlattı. İnsanların sadece ekmek konusunda değil birçok konuda israfa alıştığını ve bunu yaşam biçimi olarak kabul ettiğini söyleyen Yıldız, “Alışverişe çıktığınız zaman almak istediğiniz ürünü bir elinize alın. 10 saniye o ürünle konuşun, ihtiyaç mısın, istek misin diye sorun. İhtiyaçsa alırsınız. Ama sadece istekse yerine bırakırsınız” diyerek öğrencilere alışverişe yönelik güzel bir örnek sundu. İsraf masasındaki ilk eğitimini ailesiyle birlikte oturduğu yemek masasında aldığına dikkat çeken Yıldız, her çocuğun da okul dışında müfredat dışında ailesinden öğreneceği şeyler olduğunu belirtti. Yıldız konuşmasının sonunda yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Konuşmaların ardından geçilen ödül töreninde şiir kategorisinde birinci olan İhlas Koleji öğrencisi Feyza Sena Çifcibaşı’na ödülünü Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı verdi.
Yarışmaya katıldığı “Yolculuğum” adlı şiir ile birinciliğe layık görülen Çifcibaşı ödül töreninin ardından duygularını paylaştı. Böylesine önemli bir konuda düzenlenen yarışmada birinci olduğu için çok mutlu olduğunu belirten Çiftcibaşı, kendisine destek olan ailesine ve öğretmenlerine teşekkür etti. İsrafın sadece ülkemizde değil dünya üzerinde de büyük bir sorun olduğuna dikkat çeken Çiftcibaşı tüm insanların bu konuda duyarlı olması gerektiğini söyledi.