İhlas Koleji’nden Önemli Galibiyet

İhlas Koleji’nden Önemli Galibiyet

İstanbul Genç Erkekler Basketbol Ligi A Serisi C Grubunda mücadele eden İhlas Koleji, 3. hafta mücadelesinde Çağdaşlar Spor Kulübü’nü 72-58 mağlup etti.
Ahmet Cömert Spor Salonu’nda oynanan mücadelenin ilk yarısı müthiş bir mücadeleye sahne oldu. İki takımında karşılıklı sayılar bulurken İhlas Koleji karşılaşmanın ilk yarısını 26-24 önde kapattı.
Mücadelenin ikinci yarısında oyunun üstünlüğünü ele geçiren lacivert-beyazlılar rakibine kolay sayı şansı vermezken yüksek yüzdeli hücumlar yaparak farkı giderek açmaya başladı. Maçın sonlarına doğru farkı iyice açan İhlas Koleji, karşılaşmayı da 14 sayı farkla kazanmayı başardı.
Mücadelenin ardından konuşan İhlas Koleji Antrenörü Tacettin Çıpa, bu sene değişen sistemle birlikte 4 takımlı bir grupta mücadele ettiklerini belirtti. Gruplarında Darüşşafaka gibi çok güçlü bir rakipleri olduğunu dile getiren tecrübeli çalıştırıcı amaçlarının grupta en iyi pozisyonu elde etmek olduğunu söyledi. Maç içinde önemli kırılma anları yaşadıklarını da ifade eden Çıpa, “İlk yarıda istediğimizden daha az sayı bularak rakibimizi maça ortak ettik. Devre arasında yaptığımız konuşmalar işe yaradı diyebiliriz. İkinci yarıda daha iyi hücum ederek maçı lehimize çevirmeyi başardık. Oyuncularımı kutluyorum” dedi.