İhracatçi Birliklerine Büyük Görev

İhracatçi Birliklerine Büyük Görev

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görüşülen Torba Kanunun 132. maddesi ile TİM ve ihracatçı birlikleri kanununda değişiklik ve eklemeler yapılırken, bu değişikliklerin ihracatçı birliklerine önemli görevler verdiği bildirildi.
TBMM’de görüşülen Torba kanunun 132. Maddesi ile 5910 sayılı Türkiye İhracatçılar Meclisi ve İhracatçı Birliklerinin Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunun 3. maddesinde değişiklik ve eklemeler yapılırken, Türkiye İhracatçılar Birliği (TİM) Yönetim Kurulu Üyesi ve Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, Torba Kanun ile TİM Kanununda gerçekleşen değişikliklerin başta Türkiye İhracatçılar Meclisi olmak üzere İhracatçı Birliklerine önemli görevler verdiğini kaydetti.
Bu görevlerin arasında ihracatı geliştirmeye yönelik faaliyetler yürütmenin yanı sıra ihracata yönelik bürokratik işlemleri yürütme yetkisinin de olduğunu söyleyen Satıcı, “Bütün bu işlemlerin ihracatçı birlikleri tarafından yürütülecek olması, özellikle dış ticaret işlemlerinde sürekliliğin sağlanması ve gerekli işlemlerin süratle tamamlanabilmesi adına ihracatçılarımıza önemli bir avantaj sağlayacak. Bu değişiklikler bölgemizin ihracatına da katkı sağlayacak. Önümüzdeki süreçte TİM ve ihracatçı birlikleri yurt dışı ticaret organizasyonlarına ağırlık verecek. Böylece ülkemizin ihracatının artması sağlanacaktır” diye konuştu.