İhracattaki Sıkıntılar Masaya Yatırıldı

İhracattaki Sıkıntılar Masaya Yatırıldı

Antalya’da düzenlenen Yaş Meyve Sebze Sektörü Ortak Akıl Toplantısı’nda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı yetkililerine ihracatta yaşanan sıkıntılar anlatıldı.
Antalya’da Akra Barut Otel’de başlayan Yaş Meyve Sebze Sektörü Ortak Akıl Toplantısı’nda Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Mustafa Satıcı, Akdeniz İhracatçılar Birliği (AİB) Başkanı Ali Kavak, Uludağ Yaş Sebze Meyve İhracatçıları Birliği Başkanı Salih Çalı, birliklerin yönetim kurulu üyeleri ve ihracatçılar ilgili bakanlıkların yetkilileriyle bir araya geldi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan Gıda Kontrol Daire Başkanı Muharrem Selçuk, Ekonomi Bakanlığı’ndan Tarım Daire Başkanı Tayfun Kılıç, Ürün Güvenliği Genel Müdürlüğü Tarım Dairesi Başkanı Zafer Soylu’nun da yer aldığı toplantıda ihracatın sorunları, Rusya’ya ihracatta işlemlerin basitleştirilmesi, firmaların yaşadığı sıkıntıların azaltılması gibi konular görüşüldü.
Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, Yaş Meyve Sebze Sektörü Ortak Akıl Toplantısı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. BAİB Başkanı Mustafa Satıcı, “Rusya Federasyonu’na ihracat başta olmak üzere ihracatın genelinde yaşanan sıkıntılar var. Özellikle işlemlerin maliyeti ve zaman kaybı ihracatçımızın rekabet gücünü ve imajını olumsuz etkiliyor. Bu noktada çözümler oluşturulması talebiyle ilgili kurumlarla bir araya geldik” dedi.
Antalya’da iki gündür devam eden toplantılar 11 Ekim’de gerçekleşecek oturumlarla sona erecek.