Ii. Uluslararası Rumeli Balkan Trakya Kültür Sanat Ve Tanıtım Günleri

Ii. Uluslararası Rumeli Balkan Trakya Kültür Sanat Ve Tanıtım Günleri

Rumeli Türkleri Vakfı tarafından, İstanbul’da düzenlenen II. Uluslararası Rumeli Balkan Trakya Kültür Sanat ve Tanıtım Günleri’nde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı standı büyük ilgi gördü.
Faaliyet gösterdiği ülkelerde önemli projelere imza atan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) birçok alanda faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda Rumeli Türkleri Vakfı tarafından, İstanbul’da düzenlenen II. Uluslararası Rumeli Balkan Trakya Kültür Sanat ve Tanıtım Günleri’nde TİKA standına katılımcıların ilgisi büyük oldu. 4 gün süren İstanbul Feshane’de düzenlenen etkinliğe başta TİKA, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Bursa Büyük Şehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri, Edirne Belediyesi, İstanbul’dan ilçe belediyeler ile Makedonya, Kosova, Batı Trakya, Arnavutluk ve Bosna Sancak’tan da birçok Sivil Toplum Örgütü katıldı. TİKA tarafından etkinlik kapsamında tanıtım standı açıldı. TİKA standı etkinliğe katılan kuruluşlar ve ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü. Etkinliğe katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş stantları ziyaret etti.
Etkinlik kapsamında gerek yurt içindeki belediyeler ile gerek Balkanlardan gelen STK temsilcileri TİKA standına büyük ilgi gösterdi. Söz konusu etkinliği düzenleyen Rumeli Türkleri Vakfı olmak üzere etkinliğe katılan diğer katılımcılar ile ziyaretçiler TİKA’nın Balkanlarda yürüttüğü projelerden çok memnun olduklarını belirterek Türkiye’nin gücünü Balkanlarda TİKA ile yoğun şekilde hissettiklerini ifade etti. Katılımcılar ve ziyaretçiler TİKA ile işbirliğinde bulunarak bu çalışmalarının daha da artması temennisinde bulundu. Etkinlik sonunda Rumeli Türkleri Vakfı yetkilileri tarafından söz konusu etkinliğe katkılarından dolayı TİKA yetkililerine Takdirname sunuldu.