İibf Mezunlarının İstihdam Problemi Meclis Gündeminde

İibf Mezunlarının İstihdam Problemi Meclis Gündeminde

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) mezunlarının istihdam sorunlarının çözülmesi için konuyu meclis gündemine taşıdı.
Işık, halen Türkiye’de İİBF mezunu olup da herhangi bir iş sahibi olmayan vatandaşlarımızın sayılarının ne olduğunu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e sordu.
Işık, Çelik’e, "Ülkemizde işsiz İİBF mezunlarının sayılarının giderek arttığı ve bu sayının 400 bin dolayında olduğu iddiaları doğru mudur? Doğru ise bu konuda Bakanlığınızca yapılan bir çalışma var mıdır? 2010-2014 döneminde kamu kurum ve kuruluşlarına atamaları yapılan personel içerisinde 4001 kodu ile başvuruda bulunanların toplam sayıları ve mezun oldukları fakültelere göre dağılımları nasıl olmuştur?. 4001 kodu ile iş başvurusunda bulunan adayların atanmaları halinde en az 3 yıl süreyle atandığı kurumda çalışma şartının konması ya da anılan kod ile sadece İİBF mezunlarının başvurularının sağlanması yönündeki talepler Bakanlığınızca nasıl değerlendirilmektedir? Bakanlığınızın bu konuda yürüttüğü bir çalışma var mıdır? Varsa çalışma ne aşamadadır? Yoksa bu konuda bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir? Bakanlığınızca KPSS-2014 sonuçlarına göre yapılacak personel alımlarında İİBF mezunları için hangi dönemlerde toplam kaç kontenjan ayrılması düşünülmektedir? Anılan sınav sonuçlarına göre yapılacak personel atamalarında İİBF mezunları için toplam 40.000 kontenjan ayrılması ve bazı Bakanlıklarda yapılan mülakat sınavlarının kaldırılması talepleri Bakanlığınızca nasıl değerlendirilmektedir? Bakanlığınızın anılan konulara ilişkin görüşü ve 2014-2015 yılları atama programı nasıldır?” sorularını yöneltti. (EFE)